03-05: Special over Eric Clapton

0
148

DRU Cultuurfabriek in het teken van Eric Clapton

Ieder seizoen organiseert de DRU Cultuurfabriek een filmspecial waarin een muzikant of band centraal staat die een grote rol (heeft) gespeeld in de muziekgeschiedenis. Op vrijdag 3 mei is dat niemand minder dan Eric Clapton.

Al vier decennia houdt Eric Clapton de erfenis van de Britse blues levend in de mainstream rock. Vanaf zijn tijd bij de Yardbirds en John Mayall, gedurende zijn periode als gitaargod bij Cream en Blind Faith en uiteindelijk ook op zijn kalmere soloalbums, bewees Clapton een van de succesvolste rockmuzikanten te zijn. Vanwege zijn supersterrenstatus als gitarist dook Clapton op naast de grootste acts van de twintigste eeuw. Zo speelde hij de solo op While My Guitar Gently Weeps van The Beatles, speelde hij mee tijdens The Bands Last Waltz en nam hij een album op met B.B. King.
In het filmhuis draait om 19:30 uur de documentaire ‘Life in 12 Bars’ op groot scherm. Om 22:00 uur is het tijd voor een spetterend optreden van de Claptunes in het poppodium. Claptunes neemt het publiek mee langs de songs van Cream, Blind Faith, Derek and the Dominos en het solowerk van mister Slowhand.?Vrije, maar zeker herkenbare versies van Clapton ‘classics’ als: Cocaine, Wonderful Tonight, Sunshine Of Your Love en Crossroads komen voorbij, terwijl ook de echte bluesliefhebbers helemaal op hun wenken worden bediend.

Informatie
De Eric Clapton Special vindt plaats op vrijdag 3 mei om 19:30 uur (zaal open 19:00 uur) in de DRU Cultuurfabriek. Kaarten zijn voor € 14,25 in de voorverkoop (€ 17,50 aan de deur) verkrijgbaar aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft) of via telefoonnummer 0315 – 714358. Ook zijn ze te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl