05-02: Liebe in den Gängen

0
155

Wij hebben met veel plezier Liebe in den Gängen alvast bekeken in Den Bosch in de voorvertoning. We willen graag dat u deze prachtige film ook gaat zien, omdat u die echt niet mag missen. De verlegen Christian krijgt een nieuwe baan in een groothandel voor levensmiddelen in Leipzig, waar vooral ’s nachts de vakken moeten worden gevuld. Bruno van de drankafdeling, die hem de kneepjes van het vak leert, ontpopt zich als een vaderfiguur.

Christian wordt al snel ‘betoverd’ door de mysterieuze Marion van de zoetwarenafdeling in de naastgelegen gang van de groothandel. In de pauzes bij de koffieautomaat leren ze elkaar beter kennen. Maar Marion houdt de boot af. Ze blijkt een partner te hebben. Als Marion op een dag niet op komt dagen, gaat Christian naar haar op zoek. Thomas Stuber schetst in Liebe in den Gängen een warm, vrolijk beeld van de trotse, nachtelijke vakkenvullers in de groothandel. Maar de rijk gevulde schappen en ‘dansende’ vorkheftrucks staan in scherp contrast met de minder florissante thuissituaties. Liebe in den Gängen was onderdeel van de competitie van het filmfestival van Berlijn en werd er, terecht vinden wij, bekroond met meerdere prijzen. Christian en Marion worden prachtig vertolkt door Franz Rogowski en Sandra Hüller; de laatste kennen we nog van de film Toni Erdmann.

Liebe in den Gängen is een lief Duits sprookje. Over verliefdheid, obstakels, vallen en weer opstaan in een hartverwarmende, blij stemmende verfilming. Vrolijk en melancholisch tegelijkertijd en bijzonder origineel, een aanrader.

5 februari 2019 – 18.30
5 februari 2019 – 21.00
Filminformatie
Thomas Stuber
Duitsland
2018
125 minuten