06-08: Koopman Bergrun

0
450

Bergrun al op ‘bucketlist’ van veel lopers

De Koopman Bergrun van zondag 6 augustus blijkt helemaal in het rijtje te passen van de populaire mud-, color,- trail- en obstacleruns, die elke hardloper op zijn bucketlist wil kunnen afstrepen. Er hebben zich inmiddels al tientallen lopers uit de hele Achterhoek en zelfs het westen van het land ingeschreven voor deze taaie kuitenbijter over de 23 meter hoge heuvel. Verwacht wordt dat ook veel lopers uit de Duitse grensstreek zich zullen aanmelden voor de hardloopwedstrijd van atletiekvereniging Archeus uit Winterswijk.
De Koopman Bergrun wordt gelopen op en rond de voormalige vuilnisbelt achter vrijetijdsmarkt Obelink in Winterswijk. Behalve voor toppers is de run ook voor recreanten een mooie uitdaging. De – op de langste afstand – vijf beklimmingen, de hitte, de bochten en de ruwe ondergrond maken het tot een uitputtingsslag voor echte doorzetters. Het gaat er vooral om de krachten goed te verdelen, want het klimmen kan de spieren snel doen verzuren. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim bedraagt 12,5 procent, met uitschieters van bijna 40 procent aan het begin en het einde. De afdalingen gaan over een breed, meer gelijkmatig pad.

Programma Koopman Bergrun, zondag 6 augustus 2017
10.30 uur 1,6 km voor kinderen (t/m 12 jaar) (één beklimming)
10.45 uur 3,1 km (twee beklimmingen)
11.30 uur 7,6 km (vijf beklimmingen)
Voorinschrijving t/m zaterdagavond 5 augustus 20.00 uur via www.av-archeus.nl. Na-inschrijving tot een half uur voor aanvang van de betreffende afstand.
Kosten 1,6 km en 3,1 km: 2,50 euro bij voorinschrijving en 3,00 euro ter plaatse. 7,6 km: 4,00 euro bij voorinschrijving en 5,00 euro bij na-inschrijving ter plaatse.
Start en finish bovenop de oude vuilnisbelt aan de Eekelerweg (achter vrijetijdsmarkt Obelink). Watervoorziening onderweg. Er is géén omkleedgelegenheid op deze locatie. Er is wel een toilet. EHBO aanwezig. Parkeren direct naast het parcours, op de extra parkeerplaats van Obelink aan de Eekelerweg. Toegang via de afslag Obelink aan de Misterweg. Volg dan de borden.