07-08: Bonne Route

0
542

Zondagmiddagconcert met Bonne Route in het historische stadje Bredevoort op 7 augustus. Dialect bij de Zomerconcerten Bredevoort 2016
Op 7 augustus 2016 staan ze in Bredevoort op het podium onder de monumentale bomen op het plein ‘t Zand. Bonne Route is een dialect-muziekgroep opgericht in het voorjaar van 2004. Ze spelen ‘Mooie liedjes op zien Achterhoeks’ in hun eigen streektaal waarin vooral de Achterhoekse leefstijl en ‘gemuudelukheid’ centraal staan. Aanvankelijk bestond het repertoire uit volksmuziek uit verschillende landen, hierdoor is dan ook de naam ‘Bonne Route’ (Goeie Reis) ontstaan. Maar zoals met elke reis kom je op een gegeven moment ook weer thuis, thuis in de Achterhoek waar de ‘roots’ van de groep liggen. De naam ‘Bonne Route’ bleef behouden maar met de jaren ontstond er een repertoire met liedjes in het Achterhoeks dialect in allerlei muziekstijlen. De tekst en muziek, uitsluitend gespeeld op akoestische instrumenten, zijn grotendeels van eigen hand.
Het concert begint om 12.00 uur en gaat alleen door bij mooi weer. De toegang is vrij, hoewel er wel met de pet langsgegaan wordt om de kosten te drukken. Kijk op onze facebookpagina zomerconcerten Bredevoort en www.bredevoort.nuu voor het laatste nieuws.

bredevoortnu