07-09: Openluchtfilm

0
166

Filmhuis Winterswijk vertoont heerlijke openluchtfilm op Strandbad op zaterdag 7 september

Stichting Filmhuis Winterswijk vertoont op zaterdag 7 september een openluchtfilm op de schitterende locatie van het Strandbad in Winterswijk. Het betreft de heerlijke film Tel Aviv on Fire.

Deze film gaat over het Israëlisch-Palestijnse conflict maar dan in de verfrissende vorm van een komedie waarin bij tijd en wijle flink kan worden gelachen. Deze activiteit wordt door Filmhuis Winterswijk georganiseerd in samenwerking met Stichting Behoud Strandbad en de Strandlodge. Het Strandbad stelt onder meer de prachtige locatie en een aantal vrijwilligers beschikbaar. Mike Vrijdag en zijn team van de Strandlodge verzorgen voorafgaand aan de filmvertoning een vijfgangendiner in de vorm van een walking dinner. Er is ook een mogelijkheid om te reserveren voor de film zonder diner. In dat geval krijgt men vooraf een welkomstdrankje en -hapje.

Bij slecht weer op zaterdag 7 september wordt uitgeweken naar zondag 8 september.

Meer informatie omtrent deze activiteit kunt u vinden op onze website, www.filmhuiswinterswijk.nl  Hier kunt u ook reserveren voor de openluchtfilm. Deze activiteit staat los van onze reguliere filmvertoningen bij Servicetheater Skopein, reserveren via Skopein is dan ook niet mogelijk.
NB: het enthousiasme voor deze activiteit is dermate groot dat er nog maar enkele plaatsen vrij zijn, dus mocht u interesse hebben, aarzel niet te lang en reserveer!

Reserveringen voor ons reguliere programma op de dinsdagavond bij voorkeur via internet: Skopein
Via bovenstaande link kunt u uw reservering ook annuleren of aanpassen

Annuleringen of wijzigingen altijd doorgeven a.u.b. Geen internet? Bel 0543-521515. Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling te worden afgehaald. Daarna vervalt de reservering. Reserveren voor speciale activiteiten buiten ons reguliere programma om is alleen mogelijk via onze eigen website.

Tel Aviv on Fire – Openluchtfilm

We hebben lang gezocht naar een geschikte titel voor onze openluchtactiviteit, maar volgens ons hebben we nu de juiste kandidaat gevonden! Hij is tegelijk luchtig en serieus, wat ons betreft een waardige Filmhuisfilm. We hebben het over Tel Aviv on Fire, een titel die enige mate van geweld tussen Joden en Palestijnen suggereert, maar wees gerust, het tegendeel is het geval. De film gaat inderdaad over het Israëlisch-Palestijnse conflict maar dan in de verfrissende vorm van een komedie waarin bij tijd en wijle flink kan worden gelachen.

Salam, een 30-jarige sympathieke Palestijn, type ietwat onhandige kluns, woont in Jeruzalem en werkt bij een tv-studio in Ramallah als productieassistent, omdat hij het Hebreeuws zeer goed machtig is. Het is een baantje dat hij heeft verkregen via zijn oom, de producer van de soap Tel Aviv on Fire. Salam moet elke dag langs een Israëlische grenspost. Daar ontmoet hij officier Assis wiens vrouw en haar vriendinnen enthousiaste fans zijn van de Palestijnse serie. De soap gaat over een spionne die in 1967, het jaar van de Zesdaagse oorlog, in opdracht van haar Arabische minnaar het aan moet leggen met een Israëlische generaal. Omdat de kijkers geen enkel idee hebben voor wie de vrouw uiteindelijk zal kiezen is de serie aan beide kanten van de grens mateloos populair.

Assis wil Salam, die zich – lekker interessant – voordoet als tekstschrijver, graag helpen met de verhaallijn. Als hij een positieve rol opeist voor de Joodse generaal, probeert Salam krampachtig het verloop van de tv-serie te beïnvloeden, ook omdat Assis hem onder druk heeft gezet door zijn ID-kaart in beslag te nemen. Hierbij werkt de arme Salam zich steeds verder in de nesten, want de Arabische financiers gaan natuurlijk nooit een keer akkoord met dit voorstel. Er moet een list worden verzonnen. Zo wordt een zich decennialang voortslepend Joods-Arabisch conflict op luchtige wijze uitvergroot als een meeslepende soap. Of u nou deelneemt aan het walking dinner of niet (ons advies: doen!), we zijn ervan overtuigd dat we met Tel Aviv on Fire een zeer aangename afsluiting van onze openluchtvoorstelling hebben gevonden.

7 september 2019 – 21.00
Filminformatie
Sameh Zoabi
Israel, Palestina
2018
97 minuten