10-03: La Primavera

0
122

Sint Jorisconcert op 10 maart: La Primavera

Renaissance- en barokensemble La Primavera bestaande uit Anabela Marcos sopraan, Regina Albanez theorbe en gitaar, en Maaike Boekholt viola da gamba, brengt voor u het programma

Canto Amoroso
Een hartstochtelijk programma met Italiaanse, Spaanse en Franse muziek vol liefde, vuur en passie. Centraal staan de verschillen tussen deze mediterrane landen. De Franse muziek is verfijnd, elegant, intiem en sfeervol. De Spaanse muziek is vol ritme, sensualiteit en temperament. De Italiaanse stijl is weer anders. Hierin hoor je het bel canto, de simpele, maar aanstekelijke melodieën en de expressiviteit.
Uitgevoerd worden composities van o.a. Claudio Monteverdi (het beroemde Lamento d’Arianna), Marain Marais, Juan Arañés, en Giovanni Girolamo Kapsberger.

Musici

Anabela Marcos
De Portugese sopraan Anabela Marcos begon tijdens haar carrière als architect aan haar zangstudie aan het Conservatorium van Lissabon. Na haar afstuderen kwam zij met een studiebeurs van de Calouste Gulbenkian Foundation naar Nederland om les te krijgen van Diane Forlano, Rita Dams en Marius van Altena aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij behaalde daar diploma’s Uitvoerend Musicus in Solozang, Opera en Barokzang. In 1994 haalde Anabela Marcos de eindronde in de Belvedere International Singing Competition in Wenen.

Maaike Boekholt
Maaike Boekholt studeerde viola da gamba bij Freek Borstlap aan het Brabants Conservatorium en behaalde haar Solistendiploma aan het Utrechts Conservatorium bij Anneke Pols. Zij speelde als soliste in de passies van Bach met o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Kamerorkest van het Concertgebouw, en het Residentieorkest en Philharmonie Zuid. Zij gaf concerten tijdens o.a. het Festival voor Oude Muziek in Utrecht.
Maaike is actief in verschillende kamermuziekensembles en met diverse ensembles haalde zij prijzen.

Regina Albanez
De Braziliaanse Regina Albanez studeerde klassiek gitaar ( bij Henrique Pinto), cello (bij Zygmunt Kubala) en compositie aan de Universiteit van Campinas (Sao Paulo). Daarna studeerde ze renaissance- en barokluit, theorbe en barokgitaar bij Toyohiko Satoh aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 1993 haar studie afsloot. Regina speeldeals luitist o.a. met het Nederlands Kamerorkest en Nederlands Kamerkoor, De Nederlandse Bachvereniging, Combattimento, Cappella Amsterdam.

Primavera foto Jos Uitdenboogaard

Tenslotte
Het concert vindt plaats op zondag 10 maart in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken.

Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 10,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.

Meer informatie vindt u op https://sintjorisconcerten.nlhttp://www.la-primavera.nl/

Programma LaPrimaVera