10-06: Veenwandeling

0
417
Wooldse Veen Foto-Janine Pelgrum

Op pad met de boswachter in het Wooldse Veen

Ga op zondag 10 juni mee met een prachtige zondagochtendwandeling door het Wooldse veen bij Winterswijk. Geniet onderweg van de rust en de bijzondere planten, die op dit moment te bewonderen zijn. De wandeling begint om 9.30 uur en duurt 1,5 uur. De kosten bedragen € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- voor niet-leden (kinderen lid € 4,-, kinderen niet lid € 7,- ). Let op: tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl/agenda

Levend hoogveen
Maak kennis met één van de laatste nog levende hoogveengebieden in Nederland. Ervaar de afwisseling van hoogveen, heide en moerasbos. Ontdek de bewoners van al die verschillende stukjes natuur en leer zeldzame planten kennen.

Vleesetende planten
Op dit moment laat de lavendelheide zich al bloeiend van zijn beste kant zien. Ook het vleesetende plantje zonnedauw is te bewonderen. Dit plantje ‘vangt’ met kleverige vloeistof, die als dauwdruppeltjes op de bladeren ligt, kleine insecten om ze vervolgens te verteren als lekker hapje. De witte pluizebollen van het veenpluis en eenarig wollegras bewegen sierlijk bij ieder zuchtje wind. Kortom en mooie periode om het veen in te gaan!

Zonnedauw Foto: Loes Belovics

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg ons op facebook Achterhoek Natuurmonumenten.