11-03: Haytham Safia Qu4rtet

0
285

Sint Jorisconcert op 11 maart: Haytham Safia Qu4rtet

Bij ons laatste concert van het seizoen verlaten we Europa in oostelijke richting. Of moeten we zeggen: met deze knipoog ontmoeten Oost en West elkaar? Luister en geniet.

Oost en West, man en vrouw, compositie en improvisatie, eeuwenoud en spiksplinternieuw komen samen bij het unieke Haytham Safia Qu4rtet. In de muziek van het kwartet weerklinken de Arabische, Afrikaanse en Westerse klassieke muziektradities waarmee de musici opgegroeiden. Ze spelen al tien jaar met zichtbaar plezier samen en voelen zich even goed thuis in een klassieke concertzaal als op een wereldmuziek- of jazzpodium of op een festival.

Zij traden op in het Concertgebouw in Amsterdam, De Centrale in Gent, Rasa in Utrecht, op festivals als Wonderfeel en de Jazzfietstour en in allerlei kleine concertseries. Ook werkten zij samen met Eric Vloeimans, Tineke Postma en Kristina Fuchs. Het kwartet nam twee CD’s op: “Promises” en “Fresh Moods”.

Haytham Safia Qu4rtet_foto Laura Hendrix

Musici

Haytham Safia – U’d en compositie
Haytham Safia, geboren in Kafr Yasif, Galilea, studeerde cum laude af aan de Academy of Music and Dance in Jerusalem. Na een internationale toernee met balletgezelschap Galili Dance vestigde hij zich in Nederland, waar hij carrière maakte met cross-over projecten. Samen met percussionist Osama Meleegi vormt hij U’duet en speelde hij in de band No Blues. Hij staat bekend om zijn eigentijdse benadering van het traditionele u’d repertoire.

Hanneke Ramselaar Hobo, althobo en arrangementen
Hanneke Ramselaar studeerde hobo bij Han de Vries aan het Conservatorium van Amsterdam. Als solist speelde zij o.a. de hobococerten van Bellini en Rimsky-Korsakov. Hanneke Ramselaar is solohoboïste van het Noordpool Orkest, dat de CD “Radiohead, a Jazz Symphony” uitbracht en gedichten van Vasalis op muziek zette i.s.m. Janne Schra.

Eva van de Poll cello
Eva van de Poll studeerde cello bij Dmitri Ferschtman, Michel Dispa en Ran Varon aan het Conservatorium van Amsterdam. Na haar afstuderen remplaceerde zij in orkesten als het Gelders Orkest en Holland Symfonia, maar al gauw richtte zij zich op hedendaagse muziek, wereldmuziek en de raakvlakken tussen verschillende stijlen en disciplines. Zij is lid van het trio To Be Sung en van tangostrijkkwartet Pavadita. Ook speelt zij in muziektheatervoorstellingen van Plezant en van het Max Tak Filmorkest.

Osama Meleegi – percussie
De bekende percussionist en alom gewaardeerd sessiemusicus Osama Meleegi studeerde aan het College of Music and Drama in Khartoum, Soedan. Hij komt uit een muzikale familie: zijn vader, Mohamad Gismallah Mogash, is een bekend violist en muziekdocent en al zijn acht broers zijn ook percussionist. Samen met u’d-speler Haytham Safia vormt hij U’duet en speelt hij in de band No Blues. Onlangs bracht hij “Sudanese Afrobeats” uit, een CD met eigen composities.

Tenslotte
Het concert vindt plaats op 11 maart in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken.

Programma-Haytham-Safia-Qu4rtet

Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 10,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.
Meer informatie vindt u op de volgende websites:
https://sintjorisconcerten.nl
http://www.haythamsafia.com/