11x Vuurfestival

0
208

VuurFestival komt na 10 jaar toch met 11e editie!

Zaterdag 11 & zondag 12 april is het weer feest

De twijfel was er, maar er komt een 11e editie van het VuurFestival in Winterswijk. De organisatie keert op zaterdag 11 en zondag 12 april terug met het evenement tijdens pasen. Headliners als Paul Elstak, Daredevils, Rene Karst en Mental Theo kleuren het affiche.

Daredevils

Al voor aanvang van het 10-jarig jubileum wist de organisatie het zeker: het is genoeg geweest, stoppen op het hoogtepunt. Een jubileumeditie die niet de makkelijkste was voor de organisatie: er was grote droogte en de wind stond verkeerd.

Rene Karst

Het evenement is succesvol verlopen en de saamhorigheid in de groep was beter dan ooit. Hierdoor sloeg de twijfel toe over de toekomst van het evenement. Remco Elferink: We hebben bij al onze mensen geïnformeerd wat zij ervan vonden. Al snel bleek hieruit dat de bereidheid door te gaan erg groot was. Toen is besloten om het evenement toch door te zetten: het is een té leuk feest om niet meer te organiseren”.

Voor de editie in 2020 is gekozen om terug te gaan naar een 2-daags evenement. Roy Heesen vertelt: “Voor het 10-jarig jubileum hebben we de vrijdag er bij aangeplakt. Nu willen we voor de 11e editie ons toeleggen op de basis: een mooi feest gericht op muziek op zaterdag en een feest voor de complete familie op zondag”.

PaulElstak – Evenement Dominator

Zaterdagavond zal voor het eerst in Winterswijk zowel Paul Elstak als Mental Theo op 1 avond de bühne betreden. Beide zullen ze met een 90’s/classics set aanwezig zijn. Naast dit ‘hakken’ gedeelte zal er ook een høken gedeelte zijn met De Boetners. Op zondag (1e paasdag) staat traditioneel het thema ‘feest’ centraal. Zo zullen onder andere Rene Karst (Atje voor de Sfeer), de Daredevils (the Voice of Holland), Altijd Larstig & Rob gas d’r Op aanwezig zijn. Naast de muziek zal ook het grote paasvuur wat de organisatie betreft weer branden. “Siem van Ooijen: “Er is veel te doen momenteel omtrent stikstof en wetgeving. Ondanks dat er vanuit de overheid nog geen 100% duidelijkheid is omtrent de paasvuren zien wij het positief in. Wat ons betreft zal het paasvuur ook tijdens onze 11e editie branden”.
Kaarten voor de zaterdag en zondag van het VuurFestival gaan op zondag 1 december om 17:00 uur in de verkoop. Ze zijn voor Early-bird prijzen te bemachtigen via www.vuurfestival.nl en via facebook.com/VuurFestival. De organisatie raadt aan er snel bij te zijn want er zijn slechts een beperkt aantal early-bird kaarten beschikbaar.