12-03: Sint Jorisconcert

0
312

Het laatste concert van het seizoen 2016-2017 op 12 maart wordt uitgevoerd door het Van Amsterdam Duo dat bestaat uit
Vincent van Amsterdam accordeon
Jeanine van Amsterdam viool.

Het Van Amsterdam Duo, ontstaan in 2004, is een bijzondere en unieke combinatie van de instrumenten accordeon en viool. U zult worden verrast door de mooie samenklanken en het spannend gekozen repertoire. Op hun repertoire staan werken van o.a. J.S. Bach, A. Vivaldi, D. Shostakovich, A. Kusjakow, S. Rachmaninov en A. Piazzolla. In 2011 is hun eerste CD onder de naam “A Flight Beyond The Time” uitgebracht. Op de CD staan duowerken alsmede solo-repertoire van Vincent. In 2016 brachten zij een Russische CD uit onder het label 7 Mountain Records genaamd “Chanson Russe”.
Op 12 maart brengen zij werken en transcripties van Manuel de Falla, Dmitri Sjostakovitsj, Edvard Grieg, Matti Murto en Camille Saint-Saëns.

Foto: Maurice Lammerts

Musici
Vincent van Amsterdam (1989) is een groot promotor van het klassiek accordeon. Hij heeft zowel zijn Bachelor (2012) als zijn Master of Music (2014) studie Cum Laude afgesloten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg.
Daarnaast treedt Vincent ook op met geheel andere bezettingen, zo vormt hij samen met Aart Strootman (gitaar) en Dominique Vleeshouwers (percussie) het ensemble EMBED.
Zie voor meer informatie en concertagenda: www.vincentvanamsterdam.nl

Jeanine van Amsterdam (1992). Na het behalen van haar bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam is zij toegelaten tot de Masteropleiding bij Vera Beths aan hetzelfde instituut, waar zij afstudeerde in juni 2016. In 2015 heeft zij de Orkestacademie van het Nederlands Philharmonisch Orkest afgerond, waar zij vanaf seizoen 2016-2017 werkzaam is.
Jeanine treedt vaak op in kamermuziekverband. Daarnaast heeft Jeanine vele concerten gegeven met het ‘Engadin Kwartet’, en was zij actief als speler in het strijkorkest Ciconia Consort.

Tenslotte
Het concert vindt plaats op zondag 12 maart 2017 in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort, het zal beginnen om 15.00 uur, de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken. Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 10,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren. Meer informatie vindt u op de websites www.sintjorisconcerten.nl en www.vanamsterdamduo.nl

Foto: Maurice Lammerts