13-01: KroeseWeverscross

0
160
De Engelse start bij de editie van 2018. Foto PR

Cross bij Archeus in Winterswijk op zondag 13 januari. KroeseWeverscross nu ook met 40plus-categorie

De achtste editie van de KroeseWevers Cross van AV Archeus, op zondag 13 januari 2019 in Winterswijk, borduurt voort op de nieuw ingeslagen weg. Zo blijft de spectaculaire Engelse start – over de breedte van het veld – gehandhaafd. Ook gaan de lopers net als bij de vorige editie weer door volkstuincomplex D`n Goarden. Nieuw bij de komende editie is dat er ook prijzen zijn voor 40+lopers/-sters op de 5 en 10 km.
De KroeseWeverscross staat bekend om haar sterke deelnemersveld, maar ook de recreatieve lopers staan graag aan de start om deze niet alledaagse cross te voltooien. Bij de laatste editie kwam Hanzesport uit Zutphen met een aantal toppers aan de start. Zo won Bezayt Asefa zeer overtuigend de lange cross bij de dames en schreef Ibrahim Abdi Ali de korte cross bij de mannen op zijn naam.
De organisatie hoopt ook dat drievoudig winnaar op de lange cross, Koen Vossers uit Hengelo (G.) weer aan de start verschijnt. De winnaar van de edities in 2015, 2016 en 2018 gaat altijd met speels gemak over de boomstammetjes op het parcours. Maar ook heeft de organisatie al eens geheel onverwacht lopers van de Duitse nationale atletiekselectie aan de start gehad. Kortom, veel diversiteit in het deelnemersveld. De speaker is ook van een buitencategorie; Henk Borgmeijer uit Dalfsen zal op zijn onnavolgbare wijze het geheel aan elkaar praten.
Het programma:
10.30 u Korte jeugdcross (t/m 11 jaar), 1.2 km
10.45 u Korte jeugdcross (12 t/m 14 jaar) 2 km
11.30 u Korte cross 5 km
11.30 u Lange cross 10 km
Start en finish, atletiekbaan Hunenbulten, Vredenseweg 134b te Winterswijk. Voorinschrijven kan vanaf heden t/m 11 januari, na-inschrijven kan tot 30 minuten voor aanvang van de betreffende afstand. Alle info op www.av-archeus.nl

KroeseWeverscross onderdeel nieuwe Achterhoekse crosscompetitie

Drie Achterhoekse atletiekverenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken en een gezamenlijke crosscompetitie opgezet. Atletico Gendringen, AVA ‘70 Aalten en AV Archeus uit Winterswijk gaan begin 2019 van start met de Achterhoekse Cross Competitie (ACC). Daarmee is een nieuwe dimensie toegevoegd aan de atletieksport in de Achterhoek.
Berto ten Brinke van AV Archeus: “Voor komend jaar is besloten om alleen de 5 km deel uit te laten maken van de ACC. Het heeft te maken met het simpele feit dat de drie verenigingen allemaal een eigen unieke cross organiseren met een eigen programma voor jong en oud. Het gevolg is dat we in 2019 alleen de 5 km opnemen in het totaalklassement van de ACC, ook met een 40+categorie. Dan kunnen we ook mooi ervaring opdoen, met de intentie in de komende jaren meer afstanden toe te voegen in de ACC, zoals de 10 km en enkele jeugdafstanden. Mogelijk dat dan ook nog andere Achterhoekse atletiekverenigingen aansluiten.”

Programma ACC

Als atleten aan alle drie onderstaande crossen deelnemen worden ze opgenomen in het eindklassement

Zondag 13 januari, de 5km van de KroeseWeverscross AV Archeus te Winterswijk
Zondag 24 februari, de 5km van De Engbergenloop van Atletico ‘73 te Gendringen
Zaterdag 9 maart, Track&Field Cross van AVA ’70 te Aalten