13-05: Voorjaarswandeling

0
265
Wooldse Veen Foto-Janine Pelgrum

Voorjaarswandeling in het Wooldse veen

Ga op zondag 13 mei mee met de wandeling van Natuurmonumenten door het Wooldse veen. Het is er prachtig in het voorjaar! De wandeling start om 09.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,- voor leden (kinderen €4,-) en €8,- voor niet leden (kinderen € 7,-). Tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl.

Levend hoogveen
De boswachter neemt je mee door één van de laatste nog levende hoogveengebieden in Nederland. Het hoogveengebied is vanaf de 14e eeuw afgegraven, waardoor er niet veel levend hoogveen overbleef. Jaren terug is er ingegrepen om verdroging tegen gaan. Met resultaat; in de veenputten groeit het veen weer aan!

Wooldse Veen – Maebel Wittebroek-Floors

Bewoners van het veen
In dit bijzondere stukje natuur komen vele soorten broedvogels voor, onder andere de prachtig gekleurde blauwborst. Ook hagedissen gedijen er goed. Het plankenpad is in het voorjaar hun favoriete plekje opwarmplekje. Naast het rijke dierenleven is het Wooldse veen natuurlijk ook al prachtig op zichzelf. Ervaar de afwisseling van hoogveen, heide en moerasbos. Leer zeldzame planten kennen als veenmos, eenarig wollegras en lavendelheide. Kortom; het is in deze tijd van het jaar flink genieten in Wooldse veen!

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg ons op facebook Achterhoek-Natuurmonumenten of twitter @bosw8erJanine