14-01: Kroese Wevers Cross

0
383
Bron: Archeus

Beleving voorop bij KroeseWevers Cross Archeus

Natuurlijk zijn er ook snelle lopers die louter voor een mooie klassering gaan, maar het gros van de deelnemers aan de Kroese Wevers Cross op zondag 14 januari bij Archeus Winterswijk komt voor de beleving.

Henk Borgmeijer

“Lopen door het gras, over smalle paadjes, door een prachtig bos en wat boomstammetjes als hindernis; ze genieten ervan om hier te lopen”, zegt Berto ten Brinke van de organisatie. ”We hebben elk jaar weer topatleten aan de start staan en die vechten een prachtige strijd uit. Het gros van de deelnemers komt echter niet zozeer voor een klassering, maar voor de kick zullen we maar zeggen. Gewoon de uitdaging met je zelf aangaan en dan vaak het liefst met een clubje samen de cross lopen. We zien ook vaak dat deelnemers juichend voor zichzelf de finish overgaan en er een kreet van ‘yes!’ uitgooien. Mooi om te zien en daar doe je het voor. Er zijn nu zelfs lopers die met een klein cameraatje de cross al lopend filmen. De vorige editie hadden we sneeuw, dat was helemaal genieten voor de deelnemers. We hebben voor de komende editie daarom ook wat belevingsaanpassingen doorgevoerd. Lopen door een volkstuincomplex en een brede start. Bij deze brede start, in de volksmond ook wel Engelse start genoemd, start iedereen op één lijn. Normaal sta je als wat ‘mindere’ loper gauw achteraan, hier niet. We hebben zelfs al een loper die zegt: “Ik pak mijn kans, ik wil wel eens eventjes op kop lopen”. Nou, dan moet hij aardig aanpoten!  Ook hebben we Henk Borgmeijer weer als speaker. Er is maar één man die past bij de KroeseWevers Cross, en dat is Henk, spreekstalmeester eerste klas. Geweldig zo als hij een loop aan elkaar kan praten, vol passie en enthousiasme.”
Lopersinfo KroeseWeverscross zondag 14 januari 2018
Start en finish zijn op het complex van AV Archeus aan de Vredenseweg 134b in Wintersijk. De deelnemers van de KroeseWevers Cross kunnen gebruik maken van de kantine en de kleedkamers. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen en is er een ruime gelegenheid tot stalling van fietsen. De tijdmeting is met chips.
De start van de jeugdloop over 1,2 km (t/m 11 jaar) is om 10.30 uur en de jeugdloop over 2 km (12 t/m 14 jaar) begint om 10.45 uur. De lange jeugdcross (nieuw) over 3,2 km start om 11.00 uur, de korte (5 km) en de lange (10 km) cross voor volwassenen starten tegelijk om 11.30 uur.
De inschrijfkosten zijn net als bij vorige editie 3 euro bij voorinschrijving voor de drie kortste afstanden en 4 euro bij na-inschrijving. Voor de twee langste afstanden is dat 5 euro bij voorinschrijving en 6 bij na-inschrijving. Voorinschrijving kan t/m vrijdag 12 januari 2018.

Inschrijven is mogelijk via inschrijven.nl