14-03: Starting the Engine

0
219

Theatershow ‘Starting the Engine’ voelt als nieuw begin voor      Jim van der Zee

Op 14 maart te zien in theater De Storm te Winterswijk

Nadat hij in 2018 de talentenjacht The Voice of Holland won, zat Jim van der Zee niet stil. Hij dook succesvol het theater in, stond door heel Nederland op verschillende festivals en bracht twee albums uit. Zijn laatste album, ‘Starting the Engine’, werd lovend ontvangen en werd het startschot voor een nieuw theateravontuur. In de gelijknamige theatertournee brengt Jim covers van de legendes die hem inspireren, maar laat hij ook vooral zijn eigen werk horen. Ontdek de verhalen achter beroemde liedjes en leer Jim met zijn unieke, warme stem beter kennen in een intieme setting. Op 14 maart is Jim van der Zee met zijn show ‘Starting the Engine’ te zien in theater De Storm te Winterswijk.

Die Jongens

Vroeger speelde hij in barretjes, op surfkampen en op zonnige pleintjes in verre oorden. Met zijn campertje toerde hij heel Europa en Amerika door en deed Jim wat hij het allerliefst deed: muziek maken. Met The Voice of Holland als mooie springplank voor zijn muzikale carrière in Nederland, heeft Jim inmiddels zijn vleugels uitgeslagen. Terug naar de kern en de dromen die hij als klein jongetje al had. Eigen muziek schrijven, produceren en dit kunnen delen met publiek. In ‘Starting the Engine’ vertelt hij zijn verhaal onder de theaterlichten en voelt hij zich thuis.

Jim van der Zee: “Starting the Engine’ representeert voor mij een nieuw begin. Met het album kan ik laten horen waar ik nu sta, hoe ik mij heb ontwikkeld en wat ik heb geleerd. Ik geniet ervan dit live te kunnen brengen in de theaters en contact te hebben met het publiek. Het liefst wil ik dat mensen het gevoel hebben dat ik gewoon in hun woonkamer sta te spelen. Of dat we rond een vuurtje muziek zitten te maken.”

Britt Crooswijk

“Tijdens mijn vorige theatertournee kreeg ik vaak te horen dat mensen mijn eigen nummers juist het leukst vonden. Die kant van mezelf wil ik nu meer belichten. Ik sta op het podium met drie fantastische muzikanten, een pianist, een drummer en een bassist. Ik maak grapjes, vertel verhalen over mezelf en over de muziek die ik speel. Het is niet alsof je een CD opzet die toevallig heel goed klinkt, het is echt een theatervoorstelling. Voornamelijk gebaseerd op muziek, dat wel natuurlijk!”

Meer informatie over Jim van der Zee is het vinden op www.jimvanderzee.com en op zijn social media kanalen. Meer informatie over de ‘Starting the Engine’ in Winsterswijk is te vinden op https://www.theaterdestorm.nl/voorstelling/jimvanderzee

Sam Warnaar