15-11: Herfsttoernooi De Robber voor iedereen

0
860

Ook voor thuisbridgers

Bridgeclub De Robber in Winterswijk houdt op zondag 15 november haar Open Herfsttoernooi in Partycentrum Nijenhuis. Een populair toernooi onder bridgespelers van allerlei niveau, maar de Robber hoopt vooral op deelname van thuisbridgers, spelers die thuis het bridgespel beoefenen, maar niet in verenigingsverband. Winterswijk – Voor veel bridgespelers is het vaste prik: medio november meedoen aan het Open Herfsttoernooi van de Robber. “Nadat het laatste toernooi is beëindigd, wordt de nieuwe datum voor het komende jaar alvast in de agenda vastgelegd”, is de ervaring van Rob Beerthuizen, die het toernooi samen met zijn vrouw alweer voor de 15e keer organiseert. Meedoen aan het toernooi is voor veel deelnemers dan ook een feest van herkenning, al zijn jaarlijks ook nieuwe gezichten die het deelnemersveld completeren. Want inschrijven is voor iedereen mogelijk, ook voor spelers die geen lid zijn van de Robber, bijvoorbeeld de zogeheten thuisbridgers. Beerthuizen: “Het is een prachtig toernooi, waarbij gezelligheid en speelvreugde hand in hand gaan. Niets voor niets komen de mensen van heinde en verre. Niet alleen uit de buurtgemeenten, maar tot Limburg en Noord-Brabant aan toe. Vaak zijn het familieleden Algemeen van spelers die al meedoen. Die maken er meteen een gezellig weekend van.”

Gelijke kansen

Deelnemers spelen zeven ronden van vier spellen, topintegraal. Dat betekent dat alle deelnemers dezelfde spellen spelen waarna de scores met elkaar vergeleken worden. Dit in tegenstelling tot een reguliere competitie, waarin groepen van verschillende speelsterkte wordt gespeeld. Dit geeft het toernooi een extra boeiende dimensie: alle spelers hebben gelijke kans op de hoofdprijs! De spelers worden na 12:00 ontvangen met koffie en iets lekkers. Na de aanmelding start om 13:00 het spelen. Rond 16:30 is er een verloting, een buffet en een prijsuitreiking met geldprijzen en prijzen in natura. Voor de winnaar ligt een cheque klaar voor een bridgeweekend voor 2 personen in hotel Astoria in Venray. Leden van de Nederlandse Bridge Bond (NBB) kunnen ook meesterpunten te verdienen.

Bridgeliefhebbers kunnen zich online inschrijven via de website of rechtstreeks door overmaking van 40 euro per paar op NL19 RABO 013 23 06 743 t.n.v. BC de Robber in Winterswijk, onder vermelding van spelersnamen, voornamen en eventuele NBB-nummers.
Meer informatie op www.derobber.nl, via herfsttoernooi@derobber.nl of
telefonisch 0543-532185 bij Rob Beerthuizen.