12-11: Sint Jorisconcert

0
312

Sint Jorisconcert op 12 november: Ensemble ‘Cutting Edge’ brengt Echo’s van Wenen

Met het ensemble ‘Cutting Edge’ vervolgen wij onze reis door Europa met een bezoek aan Oostenrijk. Echos’van Wenen is de titel van het concert. Fanni Szekely traverso en Liene Madern-Stradina tafelpiano brengen muziek van Quantz, Kuhlau, Haydn, Mozart en Hofmann.

Zelf schrijven zij: Een belangrijk aspect van onze ‘Cutting Edge’-optredens is het integreren van improvisatie in onze concerten. Deze improvisatie is gebaseerd op historische voorbeelden en geschriften over improvisatiekunst en compositie uit die tijd. Interactie met het publiek vormt een belangrijk onderdeel van onze optredens, zodat het publiek bijvoorbeeld een thema kan geven waarop wij improviseren. Tafelpiano-specialist Olaf van Hees leende ons één van zijn historische tafelpiano’s voor onze concerten. Deze tafelpiano is gebouwd door Ganer, London 1780 en ideaal geschikt voor dit repertoire en het type fluit dat Fanni gaat bespelen.
Musici
Liene Madern-Stradina tafelpiano is gespecialiseerd in historische toetsinstrumenten – klavecimbel, fortepiano, orgel. Haar voornaamste interesse ligt in de muziek van de 17e en 18e eeuw. Ze heeft een Master piano aan het Conservatorium van Letland behaald. Daarna verhuisde ze naar Nederland om klavecimbel te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (Bachelor). Momenteel volgt zij een Master studie ‘Early Keyboards aan het Conservatorium in Amsterdam.

Fanni Székely traverso is gespecialiseerd in het bespelen van historische fluiten. Na haar studie aan gespecialiseerde muziekopleidingen in Hongarije is zij haar studie gaan vervolgen in Leipzig, Duitsland. Na het behalen van haar bachelor, is zij nu bezig om haar Master aan het Conservatorium van Den Haag te behalen, waarbij zij zich specialiseert in improvisatie.

Tenslotte
Het concert vindt plaats op 12 november in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort, het zal beginnen om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken. Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 10,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.

Programma Ensemble Cutting-Edge

Meer informatie vindt u op de volgende websites:
https://sintjorisconcerten.nl
http://www.ensemblecuttingedge.weebly.com/