18-08: Nostalgisch Oogstfeest

0
228
Nostalgisch Oogstfeest Aalten voor boeren buitenlui dorpelingen en toeristen 2017 foto - 't Noorden

Aalten voor boeren, buitenlui, dorpelingen en toeristen!

Grootmoeders tijd herleeft tijdens Oogstfeest

In Aalten aan de koningsweg naast Partycentrum Pannenkoekenhuys ’t Noorden wordt op zondag 18 augustus het Nostalgisch Oogstfeest Aalten gehouden. Een dag van 10:00 tot 17:00 uur waarbij oude tijden herleven. Er is gratis toegang dus iedereen is welkom om aan te komen en het zelf te beleven. Mannen gaan in boerenkiel met de hand de rogge te lijf die vervolgens wordt gebonden door de vrouwen in ouderwetse klederdracht. Er is een speelweide voor kinderen met oud Hollandse spelen, een springkussen en gratis schminken. Voor de liefhebbers die wel wat lusten is er een mobiel bruin café, ambachtelijke koffie en overheerlijke pannenkoeken.

Het oogstfeest is speciaal georganiseerd voor boeren, buitenlui en dorpelingen, maar ook juist voor toeristen die in Aalten en omstreken verblijven. Een leerzame dag voor jong en oud. De kinderen zullen thuis komen en mooie verhalen kunnen vertellen van wat ze in Aalten beleefd hebben tijdens het oogstfeest.
Bezoekers van het Oogstfeest kunnen hun auto gratis parkeren op de parkeerplaats van ’t Noorden. De parkeerplaats is gemakkelijk te vinden. De organisatie stelt zich ten doel bekendheid te geven aan en het in stand houden van oude ambachten zoals het dorsen. Vanwege het vakantieseizoen wordt het halverwege augustus gehouden, hierdoor is het ook toegankelijk voor de vele toeristen die de Achterhoek rijk is.

Nostalgisch Oogstfeest Aalten voor boeren buitenlui dorpelingen en toeristen 2017 foto – ’t Noorden

Van hand tot machinaal, graan oogsten zoals vroeger. Grootmoeders tijd herleeft dit jaar tijdens het Aaltens Oogstfeest op zondag 18 augustus aan de Koningsweg in Aalten dat naast partycentrum ’t Noorden ligt. Een gezellig dagje voor het hele gezin!

Zondag 18 augustus
10:00 – 17:00 uur
Gratis toegang
Koningsweg, Aalten