18-11: 4e DAP

0
168

Educatie centraal bij vierde Dag van de Achterhoekse Popmuziek’. Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek ondersteunt ‘DAP’

Op zaterdag 18 november wordt voor de vierde keer de ‘Dag van de Achterhoekse Popmuziek’ (DAP17) georganiseerd om zo de succesvolle Achterhoekse popcultuur te vieren. Bij tientallen locaties zoals cafés, podia, winkels en gallerie’s, spelen de hele dag door Achterhoekse muzikanten en bands. Muziekliefhebbers kunnen zo kennismaken met nieuwe en bestaande Achterhoekse artiesten. Artiesten krijgen zo de kans om hun zichtbaarheid in de regio te vergroten. Daarnaast wordt de relatie tussen muzikanten en de muziekindustrie verstevigd door er ook actief studio’s, geluidsbedrijven, boekingsbureaus en scholen bij te betrekken.

Thema educatie centraal
Vanaf 2017 staat tijdens de DAP het thema educatie centraal. Stichting Behind the Corner en DRU Cultuurfabriek zijn verheugd te kunnen melden dat de Dag van de Achterhoekse Popmuziek is opgenomen in het Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek (CEPA) in de themalijn educatie. Popgilde organiseerde vorig jaar tijdens de DAP al educatieve clinics bij Brugman Muziek in Gaanderen, maar in de komende jaren zal voor alle muziekgenre’s een reizende Achterhoekse muzikantendag worden georganiseerd. Van hiphop en dance, tot singer-songwriter en bands, van ervaren artiest tot jong talent, van masterclasses en lezingen tot video-interviews en showcase optredens. Op deze manier worden talentvolle en ervaren muzikanten in verbinding gebracht met de (landelijke) muzieksector en de regionale muziekidentiteit.

Oproep: doe ook mee!
Muziekscholen, docenten en andere initiatieven worden van harte uitgenodigd mee te denken over de invulling van de dag en kunnen zich melden via meindert@behindthecorner.nl. Locaties en bands die willen deelnemen aan DAP17 kunnen zich aanmelden via het formulier op www.behindthecorner.nl/dap17 waar tevens meer informatie is te vinden over de dag. Die pagina zal in de komende maanden regelmatig worden geüpdatet.