19-03: Open dag SKB

0
735

19 maart: open dag Streekziekenhuis Koningin Beatrix
Streekziekenhuis Koning Beatrix (SKB) houdt op zaterdag 19 maart een open dag. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van het ziekenhuis. De open dag is een laagdrempelige manier om kennis te maken met de specialismen, medewerkers en de sfeer in SKB. Belangstellenden kunnen tussen 10.30 en 15.30 uur zelf ervaren wat SKB te bieden heeft. De toegang is gratis.

Programma
Er is voor jong en oud van alles te zien en te beleven. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld leren bloedprikken, de röntgenkamer bekijken en diverse testjes doen. In de aanwezige stands en op de afdelingen geven medewerkers informatie over een afdeling of behandeling. De hierop volgende opsomming geeft een indruk van het programma:

• De twee looproutes brengen bezoekers langs en over verschillende afdelingen en poliklinieken.
• Het team Wondzorg geeft informatie over allerlei wonden en hoe de wondpoli werkt. Ook kunnen er nepwonden bij kinderen aangebracht worden, waarmee ze hun familie voor de gek kunnen houden en kunnen kinderen zelf een verbandje aanleggen.
• Bij SportmedX, op poli 2, worden gratis testjes en onderzoeken op het gebied van fitheid aangeboden. Op de springmat wordt gemeten hoe hoog bezoekers kunnen springen. Op een loopmat wordt het lopen geanalyseerd.
• Op poli 22 is Fraaii gevestigd: diverse medisch specialisten staan klaar om bezoekers te informeren over de mogelijkheden van plastische en cosmetische chirurgie.
• In de ruimtes van het specialisme Dermatologie, eveneens gevestigd op poli 22, is van alles op het gebied van Dermatologie en Spataderzorg georganiseerd. Hier kan een gratis huidanalyse gedaan worden. Verder is er ruimte voor patiëntenverenigingen.
• In de centrale hal en gang staan diverse informatiestands. Maak kennis met onder andere: Sensire, Yunio, SZMK, Careaz, Buurtzorg, Livio, de diabetes-verpleegkundigen, de Trombosedienst, Look Good… Feel Better en Zorgkaart Nederland.

Dag van de zorg
SKB sluit met deze open dag aan bij de Dag van de Zorg. Dit initiatief wil een maatschappelijk draagvlak creëren voor de noden en de ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector. De toon is positief en assertief – de zorg is immers één van de belangrijkste sectoren (ook economisch en op het gebied van werkgelegenheid) en heeft een groot maatschappelijk belang voor alle mensen, jong en oud.