19-12: Rock&Raw4

0
572

19 december: Rock&Raw4, Café de Kerk Winterswijk. Om 22:00 uur is het tijd om de haren los te gooien en je spieren op te warmen!
De Winterswijkse band BATEREN doet dan de aftrap van alweer de vierde editie Rock&Raw. Bateren is in 1994 opgericht maar na wat pauzes en wisselingen bestaat de band nu uit Pierre ter Bogt op drums, Peter Feijtel op gitaar, Henri Nijenhuis op bas en Harm Lutter op vocals. Deze toch al wat belegen muzikanten zorgen voor de “Batersound”. De naam Bateren verwijst naar de dampende en energieke Baterende beats van de band. Een energieke mix van betonrock, metal en snelle punk ‘de naam dekt de lading’. De teksten zijn humoristisch, maatschappij kritisch met een knipoog naar het leven.
Rond een uurtje of 11 bestijgen de MUCKRAKERS het podium.
Deze Belgische band ontstaat begin 2008, een groep verschillende mensen van verschillende generaties die niet alleen dezelfde gedachten deelden qua muziek maar ook qua ‘lifestyle’ besloten dit om te zetten in hun muziek. Ze spelen oldschool hardcore met punkinvloeden maar hebben ook raakvlakken met andere genres.
Daarna de afsluiter MURDER INC III
MurderIncIIIIn het begin van de jaren 80 werden deze heren uit de Friese klei getrokken en ze zijn nog steeds niet opgedroogd. Destijds stonden ze met grootheden als Pandemonium, Winterswijx Chaos Front, Neuroot, Inferno en Brigade Fozzy al eens in de toenmalige Chi Chi Club. Legendarisch in het noorden des lands door hun rücksichtslose punk, waarbij ieder bandlid zijn gekte mag uitleven. Liewe, Mier, Jan en Boer zijn nog altijd stoer zonder studs en gaan ook na 30 jaar nog op volle orkaankracht door (met dank aan Grolsch en Croky Bolognese).
Kortom:
Dus laat je haar groeien, sla je studs plat en stoer zonder studs naar Café de Kerk in Winterswijk op zaterdag 19 december!! Entree NIX, aanvang 21.00u.