Mega Piraten Festijn

0
149

Primeur van Boer on Toer; extra tent voor happy høken, boerenrock en Mooi Wark

Mega Piraten Festijn terug naar Zelhem

Het Mega Piraten Festijn keert op zaterdag 26 mei terug naar Zelhem. Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. Van Jannes tot Lee Towers, van Wolter Kroes tot de Gebroeders Ko, van George Baker tot Koos Alberts. De organisatie van het Mega Piraten Festijn introduceert in Zelhem bovendien een nieuw feestconcept: de Boer on Toer. Een extra tent met een programma in het teken van ‘happy høken’ en boerenrock en een afsluitend optreden van Mooi Wark.

“Happy høken is het nieuwe concept van het DJ-duo Beatcrooks”, vertelt Mega Piraten Festijn-organisator Eddie Mensink. “Die mixen bekende boerenrockhits van bands als Normaal, Bökkers en Mooi Wark met stampende dance. Slaat momenteel heel goed aan in de grote uitgaansgelegenheden op het platteland. Daarnaast hebben we een optreden van de Boetners, een show van Poar Neem’n en we sluiten af met een optreden van Mooi Wark. Helemaal live! De extra tent kan plaats bieden aan zo’n tweeduizend mensen. Wim Salabim van Poar Neem’n verzorgt de verdere presentatie.”
Met De Boer on Toer richt het Mega Piraten Festijn zich op het echte plattelandsgevoel. Het is een voortzetting van de koers die vorig seizoen werd ingezet. “Toen hadden we al een buitenpodium voor Poar Neem’n”, vertelt Eddie. “Voor de Boer on Toer plaatsen we een tent. Dat is inderdaad een flinke investering, maar de Boer on Toer is een geweldige aanvulling op ons programma. De piratenwereld is al voor een aanzienlijk deel een plattelandsgebeuren. Die link was er altijd al. We zoeken met het Mega Piraten Festijn ook vaak plaatsen op het platteland op. En we merken dat de beleving van het platteland alleen maar toeneemt. Op elk festival wordt er wel een paar keer ‘Boeruh’ gescandeerd. De trots en het chauvinisme zijn groot. Maar het platteland is ook meer dan piratenmuziek alleen. Rock is er ook groot. En de jeugd wil graag dance. Dat hebben we allemaal aan elkaar gekoppeld met de Boer on Toer. Dat concept willen we uitbouwen. Je zult het dit jaar sowieso ook tegenkomen op één ander Mega Piraten Festijn. Volgend jaar gaan we er mogelijk ook onafhankelijk van het Mega Piraten Festijn mee de boer op.”

Meezingfeest
Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piraten Festijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Eddie: “We noemen het MPF ook wel het Meezingfeest van het jaar. En niet voor niets. Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma
Jannes, Wolter Kroes, Django Wagner, Gebroeders Ko, Koos Alberts, Stef Ekkel, René Karst, George Baker, Helemaal Hollands, Vinzzent, Ancora, Belinda Kinnaer, Lee Towers, Otto Lagerfett, Wesley Klein, De Alpenzusjes, René Schuurmans, Lesley Williams, Snollebollekes, Jan Keizer & Anny Schilder, Corry Konings, Willem Barth, Lange Frans, John West, Harten 10 en Jeffrey Heesen. Presentatie: Willie Oosterhuis.

Boer on Toer
Mooi Wark, de Boetners, Beatcrooks, Poar Neem’n. Presentatie: Wim Salabim.

Voorverkoop
Kaarten (à 26 euro, inclusief servicekosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Café de Groes, Sigarenmagazijn Roenhorst en Radio Ideaal in Zelhem; de Bruna in Vorden; Café ’t Hemeltje in Ulft; Cigo Gemakshop Leuven in Zevenaar; Koenders ’t Ware Huis in Gaanderen, ’t Keyzertje Bloemen en Meer in Varsseveld en bij alle vestigingen van Primera. Daarnaast kunt u ook kaarten kopen via www.megapiratenfestijn.nl

Het welbekende terrein aan de Slangenburgweg is geopend vanaf 18.30 uur. RADIONL verzorgt het voorprogramma in de grote tent. Het officiële programma begint rond 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Zie verder www.megapiratenfestijn.nl