20-06: Dag van de Vluchteling

0
119
Bron: Stichting Vluchteling

De Verenigde Naties hebben 20 juni uitgeroepen tot ‘Internationale Dag van de Vluchteling’. Wereldwijd is er dan aandacht voor het lot van vluchtelingen. Ook in Winterswijk wordt deze dag gevierd.

Op donderdag 20 juni staat een interculturele middag op het programma. Van 15.00 tot 19.00 uur is er op verschillende locaties nabij WUh van alles te doen. Met dit feestelijke evenement wordt ook het drie jarig project nieuwkomers in onze gemeente afgesloten. Onder het genot van hapjes en iets te drinken kunt u genieten van het afwisselende programma. Een ieder is van harte welkom.

Tent of hope and dreams & music soundscape
De leerlingen van de Internationale Schakel Klas (ISK) van het Gerrit Komrij College hebben een grote tent vol persoonlijke boodschappen en afbeeldingen samengesteld. U bent van harte uitgenodigd deze prachtige tent tijdens Wereld Vluchtelingendag buiten bij de WUh te bekijken. De tent vormt samen met de afbeeldingen en teksten een interactief kunstwerk. Centraal staan in dit kunstwerk het uitwisselen van verhalen, ontmoetingen en samenkomst.
Ook zijn er optredens vanaf 11.30 door de leerlingen.
Dus hoop op jullie komst en geniet van alle activiteiten die grotendeels door de nieuw en oudkomers zelf georganiseerd worden samen met andere organisaties zoals vluchtelingenwerk, sociaal team, Spot, village deal, aan de slag. En de hapjes uit verschillende landen zijn natuurlijk zelfgemaakt.

Programma Wereldvluchtelingendag donderdag 20 juni 2019

Tot 15 uur zijn er vanaf 11.30 uur al optredens door leerlingen ISK
Djembé en kunst Tent of hope and dreams & Music op parkeerplaats Dalphin