2017-11-05 Smullen met Boerengoed

0
1823
SONY DSC

Stichting Boerengoed Achterhoek hield op zondag 5 november van 11.00 tot 17.00 uur een evenement in en om het Verenigingsgebouw Wilhelmina in Kotten. Het thema was ‘Smullen met Boerengoed’. Net als vorige jaren bereiden de koksvrouwleu de lekkerste traditionele (streek)gerechten zoals bakbloedworst, hoofdkaas en balkenbrij. Naast genieten van ‘etten van vrogger’ konden bezoekers ervaren hoe in het verleden werd geslacht. Ambachtelijk slager André Wieggers uit Harreveld, die ook het vlees leverde, hangt geheel volgens traditie een varken op de ladder. Wat er verder allemaal geproefd kon worden? Behalve traditionele gerechten als bakbloedworst, hoofdkaas en balkenbrij vleesproducten zoals rookworst, beenham en spareribs. Andere lekkernijen die worden bereid zijn pannenkoeken, erwtensoep met varkensvlees en bruine bonensoep met rundvlees.

Fotoreportage: Alex en Janneke van der Galiën