2017-12-09 Maan in de Jacobskerk

0
653
In 2015 was Maan deelnemer en tevens de winnares van The voice of Holland. Haar single Perfect World, geproduceerd door Hartwell, kwam op 13 februari binnen in de Top 40. Op 1 april 2016 ontving Maan een gouden plaat voor die single uit handen van Hardwell. Op 1 april verscheen ook haar tweede single Ride It. Die single haalde de hitparade en werd ook een gouden plaat. De opvolger ‘DJ’ bleef steken in de Tipparade. Maan stond zes avonden in Ahoy tijdens Toppers in concert 2016 – Christmas party of the year. Ook brachten de Toppers een kerstsingle uit: Een heel gelukkig kerstfeest. In de bijbehorende videoclip speelde Maan een figurantenrol. Zij begon ook in december 2016 met haar eerste presentatieklus voor het programma Soundcheckers bij KPN. In februari 2017 werd haar beginnende zangcarrière beloond met ‘Doorbraak van het Jaar’ bij de 100% NL Awards. In 2017 deed Maan mee aan Dance Dance Dance met oud B-Brave-lid Kaj van der Voort. Ook was zij een van de artiesten die deelnamen aan het tiende seizoen van het televisieprogramma Beste Zangers, dat vanaf mei 2017 werd uitgezonden door de AVROTROS. Zij behaalde met het door haar gezongen nummer Jij Bent de Liefde, gemaakt door Kenneth Bron (Kenny B), een eerste plek in de iTunes-lijst, maar haalde de reguliere hitlijsten niet. Ook opvolger Almost Had It All bleef hangen in de tipparade(s) en werd geen groot succes. Op 6 oktober 2017 kwam het nieuwe album Picasso van de Nederlandse rapper Sevn Alias uit, waarop Maan een nummer heeft met Sevn genaamd ‘In Amsterdam’. Dit nummer kwam hoog binnen in de Single Top 100. In december 2017 is Maan begonnen aan haar eerste eigen clubtournee van zes shows. Vanavond, zaterdag 9 december, was ze te gast in Winterswijk en stond ze voor een enthousiast publiek in volle kerkbanken te zingen in de Jacobskerk te Winterswijk. Een geweldig mooi optreden. Prachtige akoestiek en sfeer.
Fotoreportage: Esther Reijrink