2018-03-07 Asielzoekers strijden om COA Cup

0
466

Een sportieve ontmoeting tussen voetbalteams van COA-locaties op de Winterswijkse velden. Asielzoekers uit heel Nederland streden dinsdag 6 maart in Winterswijk om de COA Cup. De duels werden gespeeld op de voetbalvelden van FC Winterswijk. Elk team bestond uit zeven spelers en 2 reservespelers. Er werd gespeeld op een half voetbalveld en de duels duurden steeds vijftien minuten. De voetballers zijn asielzoekers die worden opgevangen in één van de asielzoekerscentra in Nederland. Er kwamen 8 teams in actie in Winterswijk met spelers uit o.a. Syrië, Afghanistan, Eritrea, Afrika en Irak. De centra die dit jaar deelnamen aan het toernooi: Almelo (met 2 teams), Nijmegen, Overloon, Weert, Harderwijk, Rotterdam en thuislocatie Winterswijk. Het toernooi werd voor de derde keer gehouden door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. De organisatie lag dit jaar in handen van Keshia Hörning (azc Winterswijk) en stagiaires van het Graafschap College.Er hing een goede sfeer en het mooie weer maakte de dag compleet. De spanningen liepen sportief hoog op in de zinderende finale, waarin penalty’s uiteindelijk de beslissing moesten brengen en een winnaar opleverde: het team uit Almelo! Met grote trots namen de jongens van het COA Almelo het COA eremetaal in ontvangst. Het eremetaal is mede gesponsord door Bert Oonk van Hooked on Fishing te Winterswijk. Ook kregen de spelers fruit, gesponsord door Erwin Arentsen van de Plus supermarkt te Winterswijk.

Fotoreportage: Esther Reijrink