Dammers sluiten seizoen af

0
321

Op woensdag 30 mei sloten de Winterswijkse dammers het damseizoen af met een klein damtoernooitje. John van Laarhoven kwam hier als sterkst voor de dag.

Damtoernooitje
Omdat de winnaars van de diverse competities al duidelijk waren, werd de laatste damclubavond afgesloten met een klein toernooitje van 5 speelronden, met een bedenktijd per speler van 10 minuten plus 10 seconden per zet.

Het was een recreatief toernooitje, maar stiekem werd er toch nog fanatiek gedamd. John van Laarhoven kwam hier als winnaar uit de strijd. Hij kwam goed uit de startblokken met 3 overwinningen. Hierna speelde hij gelijk en verloor zijn laatste partij. Dit bleek echter voldoende voor de overwinning. Hij kwam weliswaar op gelijke hoogte met Theo Stoverinck en BijHillen-cup winnaar Wim Sonderen, maar had betere tegenstanders getroffen. Verder opvallend om te benoemen was dat meervoudig clubkampioen, Erik ten Hagen, met 2 nederlagen in de middenmoot eindigde.

Doordat er niet meer gespeeld werd, was de volledige eindstand van de ratingcompetitie ook bekend. Deze competitie zegt iets of iemand gedurende het seizoen meer / minder punten heeft behaald dan verwacht ten opzichte van zijn eigen ratingwaarde. Gerwin Doornink heeft gedurende dit seizoen 12,18 punten meer behaald dan vooraf verwacht en kwam daarmee als overduidelijke winnaar uit te strijd. Voor volgend seizoen zal het voor hem een stuk moeilijker worden om zijn titel te verdedigen, omdat zijn ratingwaarde nu flink is gestegen.

Start nieuwe seizoen
Woensdag 29 augustus zal WDV het nieuwe damseizoen, traditioneel, aanvangen met de damsimultaan tegen de clubkampioen. Waarbij gastspelers ook van harte welkom zijn.