17-06: Muzikale zondagochtend

0
379

Muzikale zondagochtend met orkest en slagwerkgroep Excelsior in Theater de Storm, de toegang is gratis

Op zondag 17 juni verzorgen het orkest en de slagwerkgroep van Muziekvereniging Excelsior een concert met indrukwekkende muziek onder de titel ‘Muzikale zondagochtend’. Bezoekers krijgen iets lekkers bij de koffie aangeboden door Excelsior en Bakkerij ter Weme en de toegang is gratis.

Van Australië naar de middeleeuwen
Heerlijk genieten van prachtige muziek, dat is de ‘Muzikale zondagochtend’ uitgevoerd door het harmonieorkest en de slagwerkgroep van Muziekvereniging Excelsior. De slagwerkgroep geeft het publiek onder andere een inkijkje in de cultuur van de eerste bewoners van het Australische continent met het werk ‘Aboriginal Dreams’. Daarnaast nemen de slagwerkers het publiek mee naar de middeleeuwen, naar het verhaal van de heldhaftige Koning Arthur met het muziekstuk met de naam van zijn magische zwaard: ‘Excalibur’.

Zowel sfeervol als bombastisch
Het harmonieorkest speelt zowel sfeervolle muziek zoals het prachtige klankstuk ‘October’, maar ook spektakel muziek zoals het bombastische ‘Battle of the Atlantic Suite – 1943’. Bovendien begeleidt het orkest twee solisten. Hoboïst Majbritt Westhoff brengt een uitdagend stuk van de Amerikaanse componist Philip Parker ten gehore dat ze recent ook speelde tijdens het concert in muziekschool Boogie Woogie ter afronding van haar D-examen. Het D-diploma is het hoogst haalbare diploma voor amateurmuzikanten. Hoornist Wesley Wolters speelt het aansprekende en filmische muziekstuk ‘Cape Horn’ geïnspireerd op het Zuid-Amerikaanse Kaap Hoorn. Eeuwenlang gold een zeiltocht om Kaap Hoorn als één van de gevaarlijkste passages ter wereld. Het muziekstuk vertolkt zowel de grote schoonheid als ook het enorme gevaar van dit gebied.

Gratis toegang én iets lekker bij de koffie
Het concert de ‘Muzikale zondagochtend’ vindt plaats op zondag 17 juni in de Feestzaal van Theater de Storm en begint om 11:00 uur. Bezoekers krijgen bij de koffie iets lekker aangeboden door Excelsior en Bakkerij ter Weme. Er is geen kaartverkoop, de toegang is gratis.