23/24-3: Open Tuindagen

0
208

Voorjaar opsnuiven tijdens de Open Tuindagen

Het voorjaar is al in aantocht! Daarom organiseren Ten Dolle Tuinmachines, BPG Overkamp bouwmaterialen en Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof weer haar jaarlijkse Open Tuindagen. Dit jaar zijn deze op zaterdag 23 en zondag 24 maart.

Van links naar rechts: Jan Bent (Wenninkhof), Theo Overkamp (BPG Overkamp) en Theo Ten Dolle (ten Dolle Tuinmachines). Foto: Diana Bent

Diverse hobbyisten hebben zich weer aangemeld en laten u allerhande eigengemaakte producten zien. Hierbij kunt u denken aan vilten, zeepcreaties, steen bewerken, tuinfoto kaarten, sieraden van gesmolten glas, etc. Ook op het gebied van tuinmeubelen is Geling Tuinmeubelen uit Aalten aanwezig om u de nieuwste tuinmeubelen te laten zien. Maar ook Ten Dolle Tuinmachines laat u handige machines met motor en accu zien en proberen. BPG Overkamp heeft weer een uitgebreid assortiment hout en bestrating materialen om u deze te laten zien. Het Groencentrum van Wenninkhof is weer voorjaars klaar en biedt u een ruim assortiment beplanting en aanverwante artikelen. Ook dit jaar verzorgen wij tijdens de Open Tuindagen een gratis grond of vijvertest. Neem hiervoor een zakje / potje grond of vijverwater mee en u krijgt een advies van uw eigen tuin. Een gratis tuinadviesgesprek van een half uur met Jan Bent is nieuw op het programma. Dit kan zijn over een klein stuk van de tuin, een hoek waar u niet weet wat u er mee aan moet, over een aanpassing van de beplanting, het onderhoud van uw tuin of het op weg helpen van een ontwerp voor de tuin. Alles is mogelijk! Belangrijk is om van te voren een afspraak in te laten plannen om op de dagen zelf niet voor verassingen te komen staan. Aanmelden kan via 0543-569302 of info@wenninkhof.nl

Tijdens de Open Tuindagen is er ook de actie “TEGEL ERUIT PLANT ERIN” om zo een betere Levende Tuin (Biodiversiteit) te creëren. We proberen weer een volledig aanbod te creëren waar u hopelijk (Tuin) gelukkig van wordt!

U bent van harte welkom zaterdag 23 maart van 10 tot 16 uur en zondag 24 maart van 11 tot 16 uur aan de Hoeninkstegge 5 in Winterswijk Meddo. De entree, het parkeren en de koffie of thee is gratis!

Een levende tuin hoe doen we dit?

Tijdens de Open Tuindagen wordt door Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof de actie “TEGEL ERUIT PLANT ERIN” erin georganiseerd. Deze dagen zijn op zaterdag 23 en zondag 24 Maart.
Tijdens de Open Tuindagen kunt u een stoeptegel inleveren en twee planten gratis ontvangen. Alles met het doel om onze leefomgeving groener te maken, maar ook om een stukje water vast te houden in onze eigen tuin (waterberging). Het groen is niet alleen heel mooi maar het bevorderd ook de biodiversiteit, doordat er meer bijen vlinders en andere nuttige insecten op af komen. Wat is er niet mooier om fladderende vlinders en ijverige bijen in je tuin te hebben om zo een Levende Tuin te creëren. Deze actie wordt ook gehouden in het kader Duurzaam Winterswijk, kijk voor meer informatie op www.duurzaamwinterswijk.nl
Dus lever op 23 en of 24 maart een stoeptegel in en draag uw steentje bij aan een groenere leefomgeving. Eén tegel per huishouden en de planten (1 vaste plant en 1 heester) kunnen uitgezocht worden uit een vooraf bepaald assortiment. De actie is zolang de voorraad strekt. Zo proberen we met z’n allen bij te dragen aan een groenere wereld door bij ons zelf te beginnen.