24-10: Alzheimer Café

0
231

Alzheimer Café Lichtenvoorde over de rol van de Trajectbegeleider

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.
Het thema van deze maand is: De rol van de trajectbegeleider bij mensen met dementie
Voor het regelen van zorg kan men contact opnemen met een thuiszorgorganisatie of wijkverpleegkundige in de buurt. De wijkverpleegkundige komt bij diegene met dementie en zijn/haar naaste om samen te kijken welke ondersteuning er nodig is, om langer thuis te kunnen wonen. Daarnaast kan zij adviseren, begeleiden of andere (gespecialiseerde) zorgverleners inzetten, waaronder een trajectbegeleider. Ze coördineert de gewenste zorg en stemt ze deze af met andere hulpverleners, zoals de huisarts, een medisch specialist of de maatschappelijk werker. De wijkverpleegkundige en trajectbegeleider zijn deze avond in ons café aanwezig om uit te leggen wat ze voor u kunnen betekenen en hoe zij dit regelen.

Wanneer: woensdag 24 oktober 2018
Waar: Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde
Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.
Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411