Voorlichting over veiligheid

0
298

‘Voor wie doet u de deur open’ – Voorlichting over veiligheid voor senioren

Iemand die er uitziet als een pakjesbezorger die onverwachts een pakje komt afleveren, terwijl iemand niets besteld heeft (“maar het is voor de buren”). Een ogenschijnlijke monteur van een nutsbedrijf komt voor een noodsituatie in de straat (“voor alle zekerheid komen wij ook even bij u langs”).

Ouderen worden zo aan de deur overrompeld en na een eerste weigering gaan zij vaak toch overstag en laten de aanbeller binnen. Ouderen worden zo regelmatig slachtoffer van babbeltrucs; smoezen van criminelen die uit zijn op geld, pinpas of waardevolle spullen. Criminelen maken er helaas misbruik van dat ouderen vaak gastvrij, goed van vertrouwen en behulpzaam zijn. Vanuit deze achtergrond is het project ‘Voor wie doet u de deur open” ontstaan; een voorlichtingsbijeenkomst over veiligheid voor senioren. Waargebeurde situaties worden nagespeeld door toneelspelers, daarna worden deze besproken , kunnen ervaringen gedeeld en vragen gesteld worden. De bezoekers krijgen tips hoe te handelen in deze situaties en gaan naar huis met een boekje van de politie ‘Senioren en Veiligheid’; een boekje vol met tips en informatie om hun veiligheid op allerlei manieren te vergroten.

De actviteit
Gemeente Winterswijk organiseert in samenwerking met de politie Winterswijk, De Woonplaats, de Winterswijkse Uitdaging en Buurtpreventie Winterswijk tweemaal een voorlichtingsbijeenkomst ‘Voor wie doet u de deur open’

Datum: donderdag 6 of donderdag 13 december 2018
Tijd: 14.30 – 16.30 uur (inloop 14.00 uur)
Locatie: theater De Storm (Haitsma Mulierweg 11, Winterswijk)

Omdat het aantal plekken beperkt is, vragen wij geïnteresseerden zich aan te melden bij: Claudia Bosscher van sociaal team de Post. Aanmelden kan:
* telefonisch via 06-12 72 13 85
* door een mail te sturen naar cbosscher@winterswijk.nl
* bij de balie van De Post tijdens het inloopspreekuur,
(elke ochtend van 9.00 – 12.00 uur)