’t Pluumke ’67 week 3

0
216

BC ’t Pluumke ’67 2 deelt de punten met BC Flits

De Sport- en turnhal Winterswijk was zondagmorgen 20 januari 2019 het decor voor de kraker tussen het tweede team van BC ’t Pluumke ’67 en het vierde team van BC Flits uit Wierden. Beide teams hebben de punten hard nodig in de vijfde divisie van de landelijke bondscompetitie. De Winterswijkse badmintonners moesten het echter doen zonder de ervaren Lydia Berenschot die nog herstellende is van een blessure. Gelukkig konden de Winterswijkse badmintonners een beroep doen op Yvonne Brusse. Zij is na jarenlange afwezigheid weer terug op de velden van de Winterswijkse badmintonclub. En gelijk stond Yvonne er om het gat te vullen dat vrijkwam door de afwezigheid van Lydia. En zij vervulde haar rol als invaller met verve!
Spannende onderlinge strijd
Doordat BC ’t Pluumke ’67 en BC Flits niet veel voor elkaar onder doen in de competitie beloofde het zondag 20 januari een spannende wedstrijd te worden. De Winterswijkers Remco Hillen en Frank Teekman traden aan tegen het herendubbel uit Wierden. Na een goed en overtuigend begin in de eerste set moesten Frank en Remco de tweede set toch aan de Twentse tegenstanders te laten. De Winterswijkers wisten zich te herpakken en in drie sets pakten zij het eerste punt. Het damesdubbel van Irene Prinsen en Yvonne Brusse ging verloren in twee sets. In de eerste herensingle had Remco weinig moeite met zijn tegenstander.

Door solide spel sleepte hij het punt binnen. Yvonne kwam goed mee, maar moest haar meerdere erkennen in haar damessingle. Mark ten Pas trad als tweede heer aan in de tweede herensingle. Door goed en geconcentreerd spel trok hij de wedstrijd en daarmee het wedstrijdpunt naar zich toe. Eenzelfde wedstrijd voltrok zich voor Irene Prinsen in haar tweede damessingle. Daarmee kwam de tussenstand op 4-2. De definitieve eindstand volgde na de twee gemengd dubbels. Remco en Irene kwamen tot in de finale van de derde game mee, maar moesten het toch afleggen tegen de sterke mix uit Wierden. In de andere wedstrijd traden Mark en Yvonne aan. Ondanks dat zij nooit samen spelen, maar kwamen toch goed mee. Ondanks de mooie, spannende rally’s moesten zij het afleggen tegen de Twentse tegenstanders. Daarmee was de eindstand bepaald en werden de punten gedeeld.
Eindstand BC ’t Pluumke ’67 2 – BC Flits 4: 4-4

Mark en Yvonne

De overige uitslagen zijn: ’t Pluumke’67 1 – Appoldro 1 6-2, ’t Pluumke’67 4 – LBC 4 3-5, ’t Pluumke’67 J1 Poona J2 4-4