Dammen-WDV week 4

0
183

WDV niet productief genoeg

WDV speelde in de 9e ronde tegen het 2e team van Wageningen (WSDV-2). Aangezien WSDV-2 onderin de hoofdklasse bivakkeert, waren er goede kansen voor WDV.

Ondanks dat WDV de favoriet was, kwamen er maar weinig kansen. John van Laarhoven kwam lastig te staan en toen de tegenstander een dam haalde, leek John te gaan verliezen. John had echter nog een mooie combinatie achter de hand en dwong remise af. (1-1)
Kees Spruijt kwam beter te staan, maar zijn tegenstander verdedigde stug en hield stand. (2-2)
Ook Erik ten Hagen kwam beter te staan. Erik liep echter in een kleine combinatie en moest daarna zelf de remise afdwingen, wat nog wel lukte. (3-3)
Theo Stoverinck en Henk Sonderen probeerden op de winst te spelen, maar behaalden geen groot voordeel en speelden remise. (5-5)
Mark Sanders speelde tegen en stugge tegenstander. Mark probeerde de stand wel gecompliceerd te houden, maar verder dan een voordelige remise kwam hij niet. (6-6)
Frank ten Hagen had het moeilijk tegen zijn jeugdige tegenstander. Frank verdedigde echter goed, en kreeg zelfs kansen in het eindspel. De tegenstander maakte geen fout waardoor ook deze partij in remise eindigde. (7-7)
In de laatste partij kwam Gerard Korten in de problemen in het middenspel. In het eindspel had zowel Gerard als zijn tegenstander een dam, maar wel met 2 schijven minder voor Gerard. Onder tijdsdruk ging Gerard in de fout waardoor er alsnog een beslissing viel, helaas in het nadeel van WDV.

Daarmee werd er met 9-7 verloren, waardoor WDV zich nog steeds niet helemaal veilig heeft gespeeld. Het gat met de onderste plaatsen lijkt nog wel voldoende groot, waardoor WDV zich geen zorgen hoeft te maken.

Gedetailleerde uitslagen:

Koplopers maken geen fout

Op 23 januari werd op de clubavond van de Winterswijkse damvereniging het de koplopers lastig gemaakt, maar ging men toch met de volle buit naar huis.

Onderlinge competitie
Zeeg Jongkoen – Wim Sonderen (0-2). In een complexe stand, maar met nog voldoende perspectief overzag Zeeg een damcombinatie, waarna die direct kon opgeven.

John van Laarhoven – Kees Spruijt (0-2). John was niet bang en speelde, zoals gebruikelijk, vol op de aanval. Misschien nam hij toch te veel risico, want hij kwam door een kleine combinatie op schijfverlies en verloor later de partij.

Jan Elgershuizen – Thomas Esselink (1-1). In een boeiende positionele strijdt konden beiden het verschil niet maken, waardoor de punten gedeeld werden.

Erik ten Hagen – Wim Bennink (2-0). De nestor van de club wist het de meervoudig clubkampioen behoorlijk lastig te maken, maar moest na de eindfase toch berusten in een nederlaag.

Met 17 punten uit 9 wedstrijden is Erik ten Hagen goed op weg voor titelprolongatie. Kees Spruijt en Wim Sonderen volgen met 12 punten uit 8 wedstrijden, maar kunnen nog ingehaald worden door Theo Stoverinck.

30-minuten competitie
Gerwin Doornink – Frank ten Hagen (0-2), Erik Oonk – Gerwin Doornink (2-0), Frank ten Hagen – Erik Oonk (2-0). De uitslagen zorgen voor wat positiewisselingen, maar alle 3 blijven met een minscore nog op geruime achterstand van koploper Thomas Esselink.