26-05: Piraten Festijn Zelhem

0
147

Extra tent Mega Piraten Festijn Zelhem voor happy høken, boerenrock en Mooi Wark

Boer on Toer: rock ’n roll met de trekker

‘Kom met de trekker’ is het motto van het Mega Piraten Festijn, dat op zaterdag 26 mei plaats zal vinden in Zelhem. Ter ere van de eerste editie van het nieuwe concept ‘de Boer on Toer’ hoeven bezoekers die met de trekker komen, geen parkeergeld te betalen. Met de Boer on Toer introduceert het Mega Piraten Festijn naast de reguliere tent (vol toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld) een tweede tent met een programma dat in het teken staat van ‘happy høken’ en boerenrock. Mooi Wark is de headliner. “Normaal is er dan niet meer, maar wij gaan het høken helemaal terugbrengen”, stelt Eddie Mensink van het Mega Piraten Festijn.

Nou ja, terugbrengen… Høken is natuurlijk nooit weggeweest. Het heeft zelfs nieuwe vormen gevonden. Happy høken bijvoorbeeld. “Dat is het nieuwe concept van het DJ-duo Beatcrooks dat ook optreedt tijdens de Boer on Toer”, vertelt Eddie. “Die mixen bekende boerenrockhits van bands als Normaal, Bökkers en Mooi Wark met stampende dance. Daarnaast hebben we een optreden van de Boetners, een show van Poar Neem’n en we sluiten af met een optreden van Mooi Wark. Helemaal live! De extra tent kan plaats bieden aan zo’n tweeduizend mensen. Wim Salabim van Poar Neem’n verzorgt de verdere presentatie. We gaan de tent zelfs aankleden als boerenstal. De bezoekers komen bovendien ook de vier ‘Ladies’ tegen: vier mooie jongedames in boerenkledij, die fungeren als gastvrouw.”
Met De Boer on Toer richt het Mega Piraten Festijn zich op het echte plattelandsgevoel. “De piratenwereld is al voor een aanzienlijk deel een plattelandsgebeuren. Die link was er altijd al. We zoeken met het Mega Piraten Festijn ook vaak plaatsen op het platteland op. En we merken dat de beleving van het platteland alleen maar toeneemt. De trots en het chauvinisme zijn groot. Maar het platteland is ook meer dan piratenmuziek alleen. Rock is er ook groot. En de jeugd wil graag dance. Dat hebben we allemaal aan elkaar gekoppeld met de Boer on Toer.”

Rock ‘n roll
Bert Koops, zanger/gitarist van Mooi Wark heeft er zin in. “Bij een ‘gewoon’ MPF-optreden zijn alleen de microfoons ingeplugd”, vertelt hij. “Het is bijna playback. Eigenlijk hebben we daar de schurft aan. Maar ach, we zijn in elk geval van huis.” Hij begint te lachen. “Gekheid natuurlijk. Het Mega Piraten Festijn is altijd leuk om te doen. Maar live spelen, dat is natuurlijk waar we voor gaan. De Boer on Toer is een mooi concept. Zin in. Het wordt rock ’n roll!”
Ook de mannen van Poar Neem’n kijken er naar uit. Deze tour zijn alle kernleden erbij. Wim ‘Salabim’ presenteert; Walter staat achter de draaitafels en John bij de merchandise. “Ik ging eerder niet mee”, vertelt Walter. “Ik heb twee jonge kinderen, eentje is nog maar net geboren, en als je het doet, moet je er ook honderd procent voor gaan. Maar nu is het weer iets beter te overzien, dus heb ik me laten overhalen.” Een show van Poar Neem’n is volledig pretentieloos. Een ouderwetse variétéshow eigenlijk. Met Wim als presentator en MC. Met het Rad van Poartuin, waarbij iedereen prijzen kan winnen, opzwepende rock en dance van Walter en natuurlijk de Miss Poar Neem’n-verkiezing. Wim: “Noem het maar boerencool. We verrassen mensen. We bieden een volledige show. Niet alleen maar piratenmuziek, maar veel interactie, give aways en energie.”

Programma
Jannes, Wolter Kroes, Django Wagner, Gebroeders Ko, Koos Alberts, Stef Ekkel, René Karst, George Baker, Helemaal Hollands, Vinzzent, Ancora, Belinda Kinnaer, Lee Towers, Otto Lagerfett, Wesley Klein, De Alpenzusjes, René Schuurmans, Lesley Williams, Snollebollekes, Jan Keizer & Anny Schilder, Corry Konings, Willem Barth, Lange Frans, John West, Harten 10 en Jeffrey Heesen. Presentatie: Willie Oosterhuis.

Boer on Toer
Mooi Wark, de Boetners, Beatcrooks, Poar Neem’n. Presentatie: Wim Salabim.

Voorverkoop
Kaarten (à 26 euro, inclusief servicekosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Café de Groes, Sigarenmagazijn Roenhorst en Radio Ideaal in Zelhem; de Bruna in Vorden; Café ’t Hemeltje in Ulft; Cigo Gemakshop Leuven in Zevenaar; Koenders ’t Ware Huis in Gaanderen, ’t Keyzertje Bloemen en Meer in Varsseveld en bij alle vestigingen van Primera. Daarnaast kunt u ook kaarten kopen via www.megapiratenfestijn.nl

Het welbekende terrein aan de Slangenburgweg is geopend vanaf 18.30 uur. RADIONL verzorgt het voorprogramma in de grote tent. Het officiële programma begint rond 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Zie verder www.megapiratenfestijn.nl