26-06: Muzikaal Festival

0
608

Jeugd Excelsior organiseert muzikaal festival

Zondag 26 juni wordt het plein bij MFA Pelkpark omgetoverd tot een waar festivalterrein met kraampjes, een luchtkussen en natuurlijk een groot podium. Tijdens dit zomerse festival getiteld “Gein op het Plein”, zullen alle jeugdonderdelen van Excelsior zich presenteren. Muziek, dans en gein zijn de ingrediënten voor een enorm gezellige middag!

Festival staat bol van jong talent

exc-26-06Tijdens het festival  worden er optredens verzorgd door: de majorettes, jeugdslagwerkgroep, het kabouter- en leerlingenorkest en ook de muzikantjes van “Pretteketet”, die hun eerste jaar muziekles erop hebben zitten.  Allemaal hebben ze een vrolijk en feestelijk programma voorbereid.

De afgelopen maanden hebben vele jonge muziek- en danstalenten deelgenomen aan de kennismakingscursussen ‘Muziekpret’ en ‘Dance & Twirl’ van Excelsior. En dat het talenten in de dop waren is wel gebleken! Tijdens het jeugdconcert zullen de muzikanten en danseressen laten horen en zien wat ze de afgelopen tijd allemaal al hebben geleerd. Zo’n optreden voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en klasgenootjes is natuurlijk fantastisch om mee te maken.

Ook op diverse basisscholen in Winterswijk zijn de “talentscouts” van Excelsior langs geweest op zoek naar kinderen die gek zijn op muziek. Er is een speciaal lied ingestudeerd en alle kinderen zijn van harte uitgenodigd om hun eerste grandioze optreden te verzorgen tijdens “Gein op het Plein”.

Tijdens het concert kunnen ook kinderen die niet aan de cursussen hebben meegedaan kennismaken met Excelsior. Er is een infostand, een “instrumentenproeverij” en er is een speciale “Excelsiorquiz”. Voor kinderen die na de zomervakantie graag willen starten met klarinet spelen geeft Excelsior €50,- korting op het lesgeld van Boogie Woogie!

Gratis toegankelijk

excelsiorHet festivalbegint om 14.30 uur. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen op het schoolplein van MFA Pelkpark. Bij de diverse kraampjes is er gelegenheid om iets te drinken of een ijskoude lekkernij te halen, want mooi weer is besteld. In geval van regen zal het concert in de grote zaal binnen plaatsvinden. Iedereen is van harte welkom om het evenement bij te wonen. In het bijzonder worden de buurt en de basisschoolleerlingen en –leerkrachten uitgenodigd voor deze gezellige muzikale happening in hun wijk. De entree is gratis. Kijk voor informatie op www.excelsior-winterswijk.nl of volg de Facebookpagina van Excelsior Winterswijk.