PR week 16

0
57

Vacatures Vrijwilligerspunt

Deze week zijn er weer verschillende vacatures bij het Vrijwilligerspunt. Heb je interesse in één van de vrijwilligersfuncties of ben je nieuwsgierig naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl of 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je bent ook van harte welkom tijdens onze spreekuren, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Klussen
Onderhoudsmonteur rolstoelen
Verpleeghuis De Pronsweide beschikt over rolstoelen die voor algemeen gebruik zijn. Het verpleeghuis zoekt een handige vrijwilliger die eenvoudige reparaties en klein onderhoud aan deze rolstoelen kan verrichten.

Musea
Gastheer/gastvrouw Museum De Wereld van Wenters
In de Meddosestraat is museum De Wereld van Wenters gevestigd. Omdat het museum steeds meer bezoekers mag verwelkomen zoeken zij versterking van het team vrijwilligers. Als gastheer/gastvrouw ontvang je de bezoekers en verkoop je toegangskaarten. Ook zorg je voor koffie en thee en indien nodig verzorg je ook rondleidingen in het museum. Als gastheer/gastvrouw ben je het visitekaartje van het museum, dus je bent gastvrij, vriendelijk en communicatief vaardig.

Maatjes
Maatje mevrouw
Bij het Vrijwilligerspunt heeft zich een mevrouw gemeld die graag samen met een man of een vrouw, vooral in de weekenden, iets leuks wil doen. Dit kan wat haar betreft van alles zijn: samen wandelen, fietsen, een terrasje pakken enz. Wil je deze mevrouw af en toe een leuk weekend bezorgen, meldt je dan aan bij het Vrijwilligerspunt.

Nieuwkomers
Maatje nieuwkomers
Lijkt het je leuk om een nieuwkomer wegwijs te maken in zijn nieuwe leefomgeving Winterswijk? Dan is het project Goede Buur naar jou op zoek. Samen met een nieuwkomer ga je iets leuks doen om zo Winterswijk beter te leren kennen. Door met jou op pad te gaan leert de nieuwkomer tegelijkertijd de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen.

AutoMaatje blijkt succes: extra chauffeurs gezocht!

Half februari gaf burgemeester Joris Bengevoord het startsein voor het project ANWB AutoMaatje in Winterswijk. Minder mobiele inwoners die zelf geen vervoer hebben kunnen gebruik maken van AutoMaatje. Tegen een kleine vergoeding worden zij door een vrijwillige chauffeur naar hun bestemming gebracht. Het project blijkt een ongekend groot succes te zijn, want inmiddels zijn er door de vrijwilligers al meer dan 200 ritten gemaakt. Vanwege deze enorme drukte zoekt AutoMaatje nu, naast de huidige 25 chauffeurs, extra chauffeurs. Een chauffeur brengt met zijn/haar eigen auto iemand ergens naar toe. Meestal leveren deze ritjes leuke gesprekken op. Het woord AutoMaatje bestaat immers ook uit twee woorden; t.w. Auto en Maatje. Op termijn hoopt men dan ook te bewerkstelligen dat chauffeur en gebruiker maatjes worden. Inmiddels zijn er ook al een aantal mooie matches gemaakt. Ben je in het bezit van een eigen auto, ben je sociaal en wil je zo af en toe iemand ergens naartoe brengen? Dan komt AutoMaatje graag met jou in contact. Het Samenrijderspunt is bereikbaar via telefoon 0543 200 036 of via e-mail automaatje@vpwinterswijk.nl Langskomen mag natuurlijk ook tijdens het spreekuur van het Vrijwilligerspunt, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Wilt je binnenkort ergens naartoe, maar heb je nog geen vervoer? Dan kun ook jij gebruik maken van ANWB AutoMaatje. Een vrijwilliger brengt je dan naar je bestemming. Om je rit aan te melden of voor meer informatie kun je contact opnemen met het Samenrijderspunt telefoonnummer 0543 200 036.

Een aantal vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt en een aantal chauffeurs rondom de auto welke door garage Winkelhorst voor promotiedoeleinden is aangeboden. Tanja Bouwhuis Fotografie

Poule met verkeersregelaars

Bij het Vrijwilligerspunt kunnen mensen terecht die vrijwilligerswerk zoeken, maar ook organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers. Regelmatig wordt er gevraagd naar verkeersregelaars. Bij allerlei grote en kleine evenementen blijkt hier behoefte aan te zijn. Daarom wil het Vrijwilligerspunt starten met een poule van verkeersregelaars.

In Winterswijk worden regelmatig evenementen georganiseerd waarbij men graag gebruik maakt van verkeersregelaars. De komende maanden zijn dit bijvoorbeeld het Bevrijdingsconcert, de Avondvierdaagse, de Fiets4Daagse en de voorstellingen van het Steengroevetheater. Maar afgelopen winter waren er bijvoorbeeld ook verkeersregelaars nodig voor de lichtjesoptocht van SWW Kinderopvang. Voor al dit soort evenementen zijn verkeersregelaars onmisbaar. Daarom wil het Vrijwilligerspunt een poule met verkeersregelaars starten. Daardoor wordt het makkelijker voor organiserende comités om gecertificeerde verkeersregelaars in te zetten. Voor de poule kunnen individuele vrijwilligers die dat willen zich aanmelden als verkeersregelaar. Daarnaast zijn ook verenigingen van harte welkom om zich aan te melden. Zij kunnen dan met een groep leden het verkeer in goede banen leiden, mogelijk tegen een kleine vergoeding of een wederdienst van de organisatie. Om verkeersregelaar te zijn dient men in het bezit te zijn van een certificaat. Als men hier (nog) niet over beschikt kan men deze behalen. De kosten hiervoor worden vergoed.

Wil je meer informatie over de poule voor verkeersregelaars of wil je jezelf of jouw vereniging aanmelden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt via info@vpwinterswijk.nl of 0543 200 026. Je kunt ook langskomen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Oefenavond duofiets op 29 april

Op vrijdag 12 april zijn de duofietsen van het Samenrijderspunt officieel in gebruik genomen. De duofietsen zijn beschikbaar voor mensen, jong en oud, die niet zelfstandig kunnen fietsen. Samen met een familielid of vrijwilliger kunnen zij dan toch met een duofiets op pad. Omdat het besturen van een duofiets voor sommigen wellicht enige oefening vraagt, organiseert het Samenrijderspunt op maandagavond 29 april een oefenavond. Vrijwillige bestuurders van de duofiets kunnen op deze avond oefenen hoe het is om te fietsen met een duofiets. Ook toekomstige vrijwilligers of familieleden die in de toekomst graag met een duofiets op pad willen, zijn op deze avond van harte welkom. Zij kunnen dan alvast de duofietsen zien en uitproberen. De oefenavond is op maandag 29 april om 19.30 bij de WUh, Torenstraat 9. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden voor de oefenavond, kunt u terecht bij het Samenrijderspunt, telefoon 0543 200 036 of via e-mail: samenrijders@vpwinterswijk.nl