27-06: Obbink KWF Run

0
306
Lars Duistermaat won de Obbink KWF Run vorig jaar in een tempo van 17,4 km per uur.

Archeus-atleten meten zich met regio-top in Obbink KWF Run

Atletiekvereniging Archeus zet minstens vijf troeven in voor een podiumplaats op de Obbink KWF Run op donderdagavond 27 juni. Van de organiserende vereniging gaan zeker drie mannen en twee vrouwen de strijd om de overwinning aan met de concurrentie uit de regio. Ook bij de jeugd heeft Archeus menig talent in huis met kans op een ereplaats. Aan de loop doen naast recreanten doorgaans ook toppers van Achterhoekse verenigingen als Argo, AVA’70, De Liemers en Hanzesport mee.

De winnaar van de 10 kilometer van vorig jaar, Archeus-lid Lars Duistermaat, is wederom van de partij, maar hij twijfelt nog of hij de 5 of de 10 gaat lopen. “Mijn doel voor de komende tijd is een snelle 3000 of 5000 meter op de baan en aansluitend een scherpe 10, dus ik kijk nog even wat het beste in mijn schema past”, aldus de atleet uit Huppel. Teamgenoot Ferdi Ubbing, begin dit jaar nog verrassend winnaar van de KroeseWeverscross, hoopt zijn stijgende vorm door te zetten en mikt op een tijd van 37.30 minuten. Vorig jaar dook hij al onder de 40 minuten, goed voor een vierde plaats, zodat een podiumplaats er dit jaar zeker inzit.

Mocht Duistermaat echter ook voor de 10 km kiezen, dan is hij Ubbing normaal gesproken wel de baas, want de titelverdediger is meestal goed voor een ‘34’er’. De nummer twee van vorig jaar, Grollenaar Thomas Konings, kiest ditmaal waarschijnlijk voor de 5 km, waar hij met een streeftijd van ruim 17 minuten podiumkandidaat is voor zijn vereniging Archeus. Wel is het voor hem afwachten of regiotoppers als de gebroeders Ibrahim en Farhaan Abdi Ali uit Groenlo en de broers Yahala en Siray Awal Aman uit Doesburg kiezen voor de Obbinkrun. Zij hebben namelijk al vaker ereplaatsen behaald in Winterswijk. Mogelijk meldt ook Archeus-atleet Dinant Huurneman, een nationale topper in de survivalsport, zich nog aan de start. Hij is nog niet zeker van zijn deelname, maar overweegt de strijd op de 5 km aan te gaan.

Bij de dames kiezen de snelste Archeus-vrouwen, Sandra Wassink en Petra Meijnen, beiden voor de 10 km. Wassink wil dit jaar onder de grens van 40 minuten komen, maar “maar na een hele werkdag is een avondwedstrijd daarvoor niet ideaal, dus dat zal er nu nog wel niet inzitten.” Meijnen wil deze zomer vooral wedstrijdritme opdoen op de langere afstanden, want zij wil dit najaar pieken op de halve marathon. Op de 5 kilometer was vorig jaar Wendy Mullink uit Doetinchem oppermachtig door alle vrouwen – en mannen – ruim voor te blijven. Of zij haar titel komt verdedigen is nog niet bekend.

Wel staat vast dat de Obbink KWF Run weer een paar honderd recreanten uit de hele regio zal trekken. Onder hen ook een team enthousiaste lopers van de naamgever-sponsor die voor het goede doel, het KWF, meerennen. De loop begint en finisht op de baan van Archeus en voert over verharde en onverharde wegen in het buitengebied van Winterswijk. De tijdwaarneming gebeurt met een chip in het startnummer.

Wedstrijdinfo Obbink KWF Run, donderdag 27 juni bij Archeus, Vredenseweg 136, Winterswijk.
Starttijden:
19.00 uur: 1 km jeugd t/m 11 jaar, kosten 3 euro
19.15 uur: 2 km jeugd t/m 15 jaar, kosten 3 euro
19.45 uur: 5 km, kosten 5/6 euro (bij voor- resp. na-inschrijving)
19.45 uur: 10 km, kosten 6/7 euro (bij voor- resp. na-inschrijving).
Bij donatie van tenminste 2,50 euro ontvangen deelnemers een gratis T-shirt. De donaties komen volledige ten goede aan het KWF. Voorinschrijven kan tot en met 24 juni op https://inschrijven.nl/form/2019062719450, na-inschrijven tot een half uur voor aanvang van de betreffende afstand. Meer info op www.av-archeus.nl

Bron: Archeus