Hameland verkoopt belangen

0
940

Hameland verkoopt belangen Hacron Groen en Hacron Schoon aan partner Vebego

In 2008 zijn Hameland en Vebego samen gaan werken op het gebied van schoonmaakwerkzaamheden. In 2011 volgde een samenwerking op het gebied van groenvoorziening. Na deze jarenlange samenwerking worden de joint ventures Hacron Groen en Hacron Schoon nu volledig eigendom van Vebego. De sw-medewerkers van Hameland blijven gedetacheerd bij Hacron en behouden hun werkplek.
De verkoop van Hacron Groen en Hacron Schoon past voor Hameland in de koers die in 2010 is ingezet: het afscheid nemen van de eigen activiteiten. Hameland richt zich op de arbeidsontwikkeling van de sw-medewerkers. Passend werk wordt zoveel mogelijk bij reguliere werkgevers gezocht. Daarnaast komt de verkoop op een natuurlijk moment, omdat de gemeenten in 2015 hebben besloten de gemeenschappelijke regeling Hameland op te heffen. Met de verkoop komt het niet-gesubsidieerde personeel dat door Hameland wordt gedetacheerd bij Hacron Groen, in dienst bij de nieuwe onderneming.
Ruim 80% van de medewerkers van Hacron heeft een bijzondere positie op de arbeidsmarkt. Hacron biedt passende begeleiding bij hun ontwikkeling, op een reguliere werkplek in de schoonmaakdienstverlening of groenvoorziening. De nieuwe Hacron Groen en Hacron Schoon starten op 1 januari 2016.

Over Vebego: Vebego is een internationaal opererend familiebedrijf, actief in facility services, publieke sector en de gezondheidszorg. Zij heeft verschillende partnerschappen met gemeenten en sociale werkvoorzieningen, waarbinnen medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk zijn; met name in de openbare ruimte en facilitaire dienstverlening. Inmiddels werken hier zo’n 4.500 medewerkers.

Over Hameland: Hameland is het arbeidsontwikkelbedrijf van de Oost-Achterhoek en vormt de schakel tussen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkgevers in de regio. Voor de gemeenten Aalten, Berkelland, Haaksbergen, Oost Gelre, Winterswijk voeren wij de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uit.