PR week 45

0
78
Foto Daniël Hoitink

Ook deze week is er weer een divers aanbod van vrijwilligerswerk. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl , bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Verkeersregelaars Cirque du Penta
Weet jij in hectische situaties het overzicht te bewaren? Ben je sociaal? En heb je op zaterdag 9 november nog een uurtje over? Misschien kun je dan als verkeersregelaar komen helpen bij Cirque du Penta. Op deze dag wordt de sporthal bij de Spoorzone omgetoverd tot een ware circuspiste en geven de sporters de gehele dag drie maal een gym- en turnshow. Er worden veel bezoekers verwacht, waarvan een groot deel met de auto zal komen. Om dit verkeer in goede banen te leiden, kan de vereniging hulp van een aantal verkeersregelaars gebruiken. Je hoeft niet de hele dag te helpen, maar alleen op bepaalde tijdstippen. Wil jij op deze dag komen helpen, meld je dan aan.

Gastheer/gastvrouwen musea
Heb jij altijd al willen weten hoe het er achter de schermen bij museum Villa Mondriaan aan toe gaat? En zou je er ook wel voor willen zorgen dat bezoekers met plezier terugdenken aan hun bezoek aan het museum? Wie weet is het dan iets voor jou om gastheer of –vrouw te worden bij Villa Mondriaan. Samen met bijna 70 andere vrijwilligers zorg je ervoor dat bezoekers met een glimlach het museum verlaten. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het bedienen van de kassa, uitleg geven aan bezoekers en surveilleren in de tentoonstellingszalen. Lijkt dit je wel wat en ben je minimaal één dagdeel per week beschikbaar, neem dan contact op.

Muziekvrijwilliger woon-zorglocatie Boeijink
Ben je muzikaal en vind je het leuk om je muzikale talent te gebruiken om mensen mee te laten genieten van muziek? Dan ben je als muziekvrijwilliger van harte welkom op woon-zorglocatie Boeijink. Samen met de bewoners ga je tijdens een muzikale middag liedjes zingen of luisterliedjes voor ze spelen. Of je leert de bewoners nieuwe liedjes. Hoe de middag er precies uit ziet, mag je zelf bepalen, je hebt zelf vast wel creatieve ideeën. De bewoners van de zorglocatie hebben een verstandelijke beperking en zijn in de leeftijd van 30 tot 70 jaar. Zij kijken erg uit naar je komst.

Begeleider wandelgroep
Ben je graag in de natuur? Houd je van wandelen? Bedenk je graag mooie wandelroutes? En ben je sociaal? Misschien is het dan iets voor jou om de wandelgroep van het Sociaal Team te begeleiden. Elke maandagmiddag wandelt een groep mensen met elkaar om even de zinnen te verzetten en met elkaar in beweging te zijn. De groep wandelaars is zeer divers en heeft veel steun aan elkaar. Na het uurtje wandelen wordt er vaak nog even gezellig nagepraat met een kopje koffie. Meld je aan als je de wandelgroep wel wilt begeleiden of als je mee wilt lopen met de groep.

Wie vult onze kas!

De Winterswijkse Uitdaging organiseert op dinsdag 19 november een workshop Fondsenwerving. Belangstellenden krijgen tijdens deze avond handvaten aangereikt over hoe zij fondsen kunnen werven voor een projectidee dat zij hebben. De avond vindt plaats bij FC Winterswijk.

Vaak wordt er gezegd dat er ‘voor een goed idee altijd geld’ is. Maar je moet natuurlijk wel weten waar je moet zijn om je plannen te financieren. In Nederland zijn er veel fondsen die graag geld willen geven aan goede projecten. Om daar gebruik van te maken, moet je wel wat doen. Wat precies? Dat leer je tijdens de cursus Praktijkgericht fondsenwerven. Wanneer maakt jouw project kans op een bijdrage? Hoe benader je fondsen, welk fonds past bij jouw project? Tijdens deze introductieworkshop krijg je vele praktijkvoorbeelden, concrete tips en adviezen voor het aanvragen van projectfinanciering.

De workshop is op dinsdag 19 november van 19.00 uur tot 22.00 uur bij FC Winterswijk. Na afloop ontvangen de deelnemers een handout en een inspiratieboekje over fondsenwervingsmogelijkheden. Wilt u deze leerzame avond graag bijwonen? Meld u dan aan via info@winterswijkseuitdaging.nl