3 eindzeges voor Archeus

0
379
Bron: Archeus

Drie eindzeges voor Archeus in Boekeldercross Aalten

Atletiekvereniging Archeus heeft met drie eindoverwinningen een sterke indruk gemaakt op de Boekeldercrosscompetitie van AVA’70 in Aalten. Afgelopen zaterdag was de laatste cross van de competitie, waarin Douwe Bentsink, Lara Putto en Wim Helmink hun overwinningen in het eindklassement veiligstelden.

Na een solide en bekeken race werd Douwe Bentsink overall winnaar bij de jongens 12-13 jaar. In de laatste race hoefde hij niet tot het uiterste te gaan om de eindoverwinning voor zich op te eisen. Dat deed wel Luke Hiddink. Hij bleef strak in het kielzog van Douwe lopen en liep zodoende naar supermooie tweede plaats in het eindklassement. Mooi teamwork van de middellangeafstands-atleten. Hun tijden op de 2 km waren 7.36 en 7.39.

Douwe Bentsink (rechts) en Luke Hiddink als de nummer een en twee op het podium

Bij de meisjes 14-15 jaar kon Lara Putto eigenlijk niet meer ingehaald worden, maar ze liep in de laatste wedstrijd keurig naar de snelste tijd van de vier wedstrijden. Ook zij werd nummer één in het eindklassement.

Lara Putto werd eerste bij de meisjes 14-15 jaar

Bij de meisjes 12-13 jaar eindigde Cozja Hoffmann als vijfde in het klassement. De tweeling Saskia en Nadia de Jong handhaafde zich keurig in de middenmoot bij de meisjes 10-11 jaar. Zij eindigden als 12e en 13e in het klassement. Dit waren pas hun eerste wedstrijden en ze gingen elke week steeds sneller lopen. Dus een prima resultaat. Bij meer looptraining (verbetering techniek en uithoudingsvermogen) en loopervaring gaan we van deze zusjes nog meer horen de komende jaren.
Bij de mannen 50+ ging Wim Helmink met de eindoverwinning aan de haal. Hij stond drie keer aan de start en ging met evenzoveel zeges naar huis en werd met afstand winnaar van de competitie. Henk Lammers werd in deze categorie zevende in het eindklassement.

Dubbelslag voor Archeusloper Douwe Bentsink

Net als een dag eerder in Aalten, de eerste en tweede plek voor Archeus: Douwe Bentsink (m.) en Luke Hiddink (l.)

Een dag na zijn zege in de Boekeldercrosscompetitie heeft Archeus-junior Douwe Bentsink zondag opnieuw toegeslagen. In Markelo won het 13-jarige talent in de C-categorie van de Bovenbergloop, de derde cross uit de Twentse crosscompetitie.
Douwe veroverde de zege op de 3,4 km in een tijd van 15.48. Clubgenoot Luke Hiddink completeerde de overmacht van Archeus met een tweede plek in 15.57.
A-junior Jesse Nijmeijer legde op de 5 km beslag op de derde plaats in een knappe tijd van 21.10 minuten, op een zwaar parcours met veel bochten, trappen, heuvels, afdalingen en modder en dat allemaal in de regen, natte sneeuw en hagel. Zijn moeder Nicole eindigde bij de vrouwen 35+ als vierde in 26.40 minuut.
D-junior Mart Hallers liep op de 1,7 km heel lichtvoetig en met een felle eindsprint naar een 12e plek in 9.09 min.

Mart Hallers in actie op de 1,7 km