3 Trainingen bij VIT

0
69

1. Bijeenkomst Praktische vaardigheden bij het zorgen

Op dinsdagavond 1 oktober organiseert VIT-hulp bij mantelzorg de bijeenkomst ‘Praktische vaardigheden bij de zorgen’ bij Groeskamp, Koopmanslaan 3 in Doetinchem van 19.30 – 21.30 uur. De bijeenkomst is voor alle mantelzorgers uit het werkgebied van VIT en is gratis toegankelijk.

Wanneer uw naaste lichamelijke beperkingen heeft, zal het voorkomen dat u hem/haar lichamelijk moet ondersteunen. Hierbij is het van belang om goed op uw eigen houding te letten om te voorkomen dat u zelf klachten krijgt door verkeerde bewegingen. Het is belangrijk om dat te voorkomen. Daarom organiseert VIT in samenwerking met Ergotherapiepraktijk ten Boom uit Doetinchem een bijeenkomst waarin de ergotherapeuten u praktische tips en handvaten geven. U kunt hierbij denken aan uitleg over een goede houding bij het tillen, iemand recht in de stoel zetten, maar ook over het goed afstellen van een rolstoel of rollator. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Inloop vanaf 19.00 uur.

Aanmelden is wenselijk en kan bij VIT-hulp bij mantelzorg, tel. (0544) 82 00 00 of via mail info@vithulpbijmantelzorg.nl  Vermeld daarbij uw naam en telefoonnummer.

2. Zorgen voor een ander

Onder de titel ‘De zorg goed volhouden’, start VIT-hulp bij mantelzorg op woensdag 2 oktober in Wehl en donderdag 10 oktober in Aalten een training voor iedereen die zorgt voor een naaste. Dat kan zijn een partner, kind, ouder of ander familielid die langdurig zorg nodig heeft. De training van vier dagdelen is bestemd voor alle mantelzorgers uit het werkgebied van VIT.
Mantelzorg overkomt je, daar kies je niet voor. Dat betekent niet dat je alles maar over je heen moet laten komen. Tijdens deze training leer je om bewust te kijken naar je omstandigheden en mogelijkheden om de zorg vol te houden. Ook aan de orde komen zaken als tegenstrijdige gevoelens die kunnen optreden, veranderende relaties en ondersteuningsmogelijkheden. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling met andere mantelzorgers. Deelnemers over de cursus: “Ik heb hier heel veel aan gehad. Kan het iedereen aanraden die voor een naaste zorgt.” Voldeed de cursus aan mijn verwachtingen? Ja, het heeft mij inzicht gegeven in hoe ik zorg kan geven, maar ook voor mezelf kan zorgen.”

De vier bijeenkomsten in Wehl zijn op 2, 9, 16 en 30 oktober van 10.00 tot 12.00 uur bij
Het Raadhuis in Wehl. In Aalten zullen de bijeenkomsten op 10 en 24 oktober en 7 en 21 november bij Elim in Aalten plaatsvinden. Voor de bijeenkomsten in Aalten kunt u bij aanmelding aangeven of u voorkeur heeft voor de ochtend (van 09.30 tot 12.00 uur) óf de avond (van 19.00 tot 21.30 uur). Aan de hand van het meest gekozen dagdeel bepalen we het uiteindelijke tijdstip.

Meer informatie en aanmelding kan bij VIT-hulp bij mantelzorg tel. (0544) 82 00 00
of email info@vithulpbijmantelzorg.nl

3. Training: ‘Omgaan met mensen met dementie’

Foto Ria Tuenter

Op donderdag 3 oktober start de training ‘Omgaan met mensen met dementie’ bij het Zonnebrink Centrum in Winterswijk. In vier bijeenkomsten krijgen deelnemers informatie, advies en tips aangereikt. Deze training geeft VIT-hulp bij mantelzorg in samenwerking met het Kennisnetwerk Kwetsbare Ouderen West Achterhoek en het Netwerk Dementie Oost Achterhoek. Deelname is gratis.

En dan krijgt uw naaste dementie….
Dementie is een ziekte met grote gevolgen voor de omgeving. U ziet iemand op een onbegrijpelijke manier veranderen en steeds afhankelijker worden. Tijdens deze training krijgt u informatie over dementie, maar ook tips en adviezen om zo goed mogelijk om te gaan met uw situatie.

De trainingen vinden plaats op:
donderdagochtend 3, 17 en 31 oktober en 14 november bij Zonnebrink Centrum, Zonnebrink 61 in Winterswijk. De bijeenkomsten duren steeds van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur. Aan het bijwonen van deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan tot twee weken voorafgaand aan datum eerste bijeenkomst.

Meer informatie en aanmelding kan telefonisch bij VIT, tel. (0544) 82 00 00 of via mail info@vithulpbijmantelzorg.nl  Vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer.