Start ‘Boekenbende’

0
205

Eerste leesclub voor basisschoolleerlingen

Boekenbende van start in Bibliotheek Winterswijk

Na de voorjaarsvakantie start de Bibliotheek Oost-Achterhoek met een Boekenbende in de Bibliotheek Winterswijk. Een Boekenbende is een naschoolse club voor kinderen die het leuk vinden om bezig te zijn met allerlei soorten activiteiten rond boeken, lezen, schrijven en vertellen. De startbijeenkomst is op donderdag 5 maart en deelname kost €10,00 voor zes bijeenkomsten. De Boekenbende is een initiatief van de Cultuurcoach Winterswijk en de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Boekenbende

De eerste keer bedenkt de groep deelnemers zelf verschillende activiteiten, zoals een schrijver interviewen, een strip tekenen of een verhaal schrijven. Wat ze uiteindelijk gaan doen tijdens de bijeenkomsten bepaalt de ‘Bende’ zelf. De Boekenbende wordt geleid door een medewerker van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Deelname
De Boekenbende is bedoeld voor kinderen uit groep 6, 7 of 8. De bijeenkomsten van de ‘Bende’ vinden plaats in de Bibliotheek Winterswijk (Parallelweg 5). Er zijn zes bijeenkomsten, die elke keer op een donderdagmiddag van 15.00-16.00 uur plaatsvinden. De data zijn: 5, 12, 19, 26 maart en 2 en 9 april 2020. Deelnemers mogen hun lievelingsboek meenemen naar de eerste bijeenkomst op 5 maart.

Opgave
Aanmelden is mogelijk via de website van de Bibliotheek Oost-Achterhoek: www.oostachterhoek.nl. Aan de Boekenbende kunnen maximaal 12 kinderen mee doen, dus geef je snel op.