24-03: Café Doodgewoon

0
266

Wanneer: Dinsdag 24 maart 2020

Thema: Over ‘Afscheid nemen van het leven’
Waar: De Hofnar zaal Lintelo, Polstraat 7 7121DH Aalten.

Tijd: Inloop vanaf 14.15 uur, het programma begint om 14.30 uur en eindigt rond 16.00

Gaat niet door i.v.m. Coronavirus

Vanaf 2016 wordt in de Achterhoek een paar keer per jaar een café Doodgewoon georganiseerd door het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Achterhoek. In 2020 hebben we een bedrag mogen ontvangen van het Coöperatiefonds Rabobank Noord en Oost Achterhoek om de cafés in Lievelde, Borculo en Aalten te realiseren. .

Ieder mens weet dat hij of zij op een dag zal sterven. Maar hoe ga je om met het besef dat je niet meer beter zult worden? Hoe moet je leven als je niet lang meer zult leven?.

Als iemand te horen krijgt dat hij of zij niet meer beter zal worden ontstaat er een wirwar aan gedachten en gevoelens. Enerzijds moeten er veel praktische zaken geregeld worden maar tegelijkertijd is er een emotioneel proces, waarin verdriet vaak de overhand heeft. Het kan lastig zijn het leven los te laten, wanneer het voelt alsof er nog zoveel is om voor te leven.

Onze gastspreekster gaat in op deze levensvragen, zonder een eenduidig antwoord te willen geven.

Gastspreker:
Siegrit Jonker, geestelijk verzorger Careaz en Willem, Hart voor Levensvragen

Financiele schenking: Coöperatiefonds Rabobank Noord en Oost Achterhoek.

Wat is een Café Doodgewoon?

Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Op meerdere plekken in ons land worden deze cafés gehouden. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, hospice-medewerkers en VIT- hulp bij mantelzorg.