31-10: Molukse Mini-Culturele middag

0
551

Door het succes van de mini-culturele middag van maart wordt er wederom een Molukse mini-culturele middag georganiseerd. Op zaterdag 31 oktober a.s. ademt in “Huis van de Buurt” de Pelkwijk een Molukse sfeer. Er wordt een gevarieerd programma gepresenteerd met korte verhalen, een reisverslag, klederdrachtshow, muziek, zang en dans.
Jozef en Agnes Tetelepta zijn net twee weken terug uit Indonesië. Ondersteund met foto’s doen zij verslag van hun 4-weekse rondreis door Java, Molukken en Irian Yaja. De toehoorders krijgen volop de gelegenheid om vragen te stellen. De Molukse cultuur is voornamelijk een cultuur van ‘oral history’. Verhalen worden van generatie op generatie doorverteld. In het boek ‘Een boom vol schatten’ zijn gelukkig veel Molukse verhalen opgeschreven en blijven op deze manier bewaard. Een kleine selectie van korte Molukse verhalen worden voorgelezen en afgesloten met een lied dat bij het verhaal past. Een klederdrachtshow geeft een kleine inkijk op de soorten kledingen die worden gedragen en de betekenissen ervan, waaronder dagelijkse kleding, feestkleding en kerkkleding. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een gelegenheidsformatie onder leiding van Pieter Dekker. Zij brengen voornamelijk Molukse traditionals lagu-lagu ten gehore.

Op de mini-culturele middag mogen de Molukse versnaperingen en hapjes uiteraard niet ontbreken. De opbrengst komt voor een belangrijk deel ten goede aan de Molukse kerk. De Molukse mini-culturele middag is op zaterdag 31 oktober a.s. in Huis van de Buurt de Pelkwijk, Laan van Hilbelink 95, 7101 WL Winterswijk.
Aanvang: 15.00 uur tot 19.00 uur. De toegang is gratis.