Dammen -WDV- week 12

0
300

Online damclubavond en uw partij laten analyseren

Betreffende het coronavirus volgt WDV het advies van de KNDB en de richtlijnen van het NOC*NSF en zullen er, op het moment van schrijven, in ieder geval geen damactiviteiten plaatsvinden tot 6 april. WDV heeft echter wel een uitkomst en hield op 18 maart een online damclubavond.    

Online damclubavond

In het verleden is wel vaker voorgekomen dat een clubavond uitviel en werd er een weekje niet gespeeld in clubverband. Dit maal niet, de leden van WDV werd namelijk voorgesteld mee te doen aan een online damclubavond in de vorm van een toernooitje.

Afwachten was wie er allemaal mee zouden doen en of allen het ook lukte om deel te nemen. Uiteindelijk was de deelname met 6 niet al te groot en behaalden na 3 rondes 3 spelers evenveel punten. Ondanks de geringe deelname was het in ieder geval een unieke damclubavond van WDV, wat zeker voor herhaling vatbaar is.

Zelf online dammen en uw dampartij laten analyseren

Gezien veel sporten en dagelijkse activiteiten de komende tijd stil komen te liggen, daagt de WDV u uit om kennis te maken met de ongekende mogelijkheden van het damspel. Een online partij spelen kan via www.playok.com – dammen 10x. Spreek bijvoorbeeld met een bekende af om het tegen elkaar op te nemen in één van de damkamers. De speelduur per partij kun je zelf instellen.

Bent u benieuwd wat u, of uw tegenstander tijdens de partij beter had kunnen doen. Dan is er de mogelijkheid uw partij(en) te laten analyseren door WDV. Dit kan door na de partij de partijnotatie te kopiëren en op te sturen naar: damclubwinterswijk@outlook.com. Een andere optie is om uw gebruikersnaam (Enkel de gebruikersnaam, het wachtwoord natuurlijk niet) door te sturen en daarbij aan te geven welke partij u graag geanalyseerd zou willen zien worden. Misschien krijgt u wel te horen dat de uitslag van die partij eigenlijk andersom had moeten uitvallen.

De komende periode dus geen damactiviteiten en zullen de dammers online hun potjes moeten spelen. Updates zijn te volgen via de site van WDV, zie: www.damclubwinterswijk.nl