PR week 16

0
507
Scholtenbrug Foto: WUH

Winterswijkse Uitdaging deelt zonnebloemzaden uit

Op donderdag 9 april werden bewoners van de Berkhof en de Vredensehof verrast met een bezoekje van Jansen Zaden en de Winterswijkse Uitdaging. Aan de bewoners werden zakjes met zonnebloemzaden uitgedeeld, aangeboden door Jansen Zaden uit Winterswijk.

Berkhof op foto Ester Wijkamp SSZMK Jaan en Anniek Holtrop

De zaden werden geheel volgens RIVM norm persoonlijk door directeur eigenaar Jaap Holtrop bij de Berkhof en de Vredensehof afgeleverd. Jansen Zaden is een Winterswijks bedrijf dat zich de laatste jaren voornamelijk op pompoenzaden gefocust heeft. De kwaliteitszaden worden geleverd aan telers en landbouwers maar ook wordt er geleverd aan particulieren die graag tuineren. Mensen die in hun eentje tuinieren maar ook volkstuinverenigingen, buurttuin-liefhebbers en gezamenlijke stadstuinen. Ook Volvo-dealer Harrie Arendsen werd bij de overhandiging betrokken. Harrie Arendsen heeft de Winterswijkse Uitdaging een auto ter beschikkingen gesteld. Met deze auto worden oa boodschappen van Plus Bruggers bezorgd. Dit keer werd de auto gebruikt om de zakjes met zonnebloemzaden bij de Vredensehof en de Berkhof af te leveren. De komende dagen zullen ook andere verzorgingstehuizen met deze geste verblijd worden. De bewoners van Vredensehof en de Berkhof waren blij verrast met dit gebaar. Dankzij de zonnebloemzaden heeft men iets om naar uit te kijken. Over een tijdje kunnen de bewoners genieten van mooie zonnebloemen.

Auto Harrie Arendsen

Boodschappendienst: hulp bij boodschappen doen

Veel kwetsbare mensen kunnen tijdens de corona-maatregelen een beroep doen op hun naasten. Bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen. Echter, dit geldt niet voor iedereen. Voor hen die geen hulp krijgen bij het boodschappen doen of zelf niet online boodschappen kunnen doen, is men gestart met een boodschappendienst. Mensen die thuis moeten blijven, maar niet online hun boodschappen kunnen bestellen, kunnen naar de boodschappendienst bellen om telefonisch boodschappen te bestellen. De volgende dag brengen vrijwilligers de boodschappen bij u thuis. Zo werken de Winterswijkse Uitdaging, Plus Bruggers en veel vrijwilligers samen om het voor iedereen allemaal iets makkelijker te maken.
Wilt u boodschappen bestellen, dan kan dit via telefoonnummer 0543 200 027. Boodschappen kunnen doorgegeven worden van maandag tot en met zaterdag van 10-12 uur en van 15-17 uur.

Uiteraard houden de vrijwilligers en de medewerkers van Plus Bruggers zich aan de richtlijnen van het RIVM wat betreft hygiëne, afstand houden etc.

Kunt u in deze tijd moeilijk zelf boodschappen doen, aarzel dan niet om gebruik te maken van deze dienst, want er hebben zich veel vrijwilligers gemeld om mensen zoals u te helpen.

Meldpunt biedt jong en oud hulp

Als u in deze tijden van coronamaatregelen wel wat hulp kunt gebruiken, geef dit dan door aan het meldpunt van de Winterswijkse Uitdaging. Veel vrijwilligers hebben zich hier al gemeld om anderen te helpen, dus aarzel niet om om hun hulp te vragen. Bijvoorbeeld als u hulp kunt gebruiken bij het halen van boodschappen, naar de apotheek gaan of het uitlaten van de hond. Ook mensen met zogeheten vitale beroepen kunnen contact opnemen met het meldpunt. Bijvoorbeeld als men oppas zoekt voor de kinderen of voor iets anders. Ook staan de vrijwilligers voor u klaar als u zich eenzaam voelt en eens een praatje met iemand wilt maken. Daar zijn de vrijwilligers ook voor. Dus schroom niet en vraag om hulp. Neem contact op met het meldpunt via het telefoonnummer 0543 200 026. We zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Of ga naar de website https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt/ en vul het formulier in.

Even bellen voor een praatje

Een aantal weken geleden werd met AutoMaatje de 2500e rit gemaakt. Een hele mijlpaal. Echter, sinds de coronamaatregelen van kracht zijn ligt AutoMaatje ook stil. Men mag nu eenmaal (bijna) nergens naar toe, dus de vervoersdienst ligt op dit moment stil. Uiteraard wordt dit als de maatregelen minder streng worden, vanzelf allemaal weer opgepakt.
Vrijwilligers die zich bij het Meldpunt van de Winterswijkse Uitdaging gemeld hebben, hebben de afgelopen tijd deelnemers van AutoMaatje gebeld. Dit om te informeren hoe het met de mensen gaat en of zij nog hulp kunnen gebruiken. De mensen die gebeld werden konden dit over het algemeen erg waarderen en vonden het fijn om even een praatje te kunnen maken. Veel mensen worden geholpen door mensen in hun directe omgeving, zoals familie, vrienden of buren. Maar niet iedereen beschikt over zo’n netwerk. De vrijwilligers hebben hen verteld welke hulp de Winterswijkse Uitdaging hen kan bieden, zoals de boodschappendienst of andere hulp door vrijwilligers. Sommige mensen gaven aan het fijn te vinden om zo af en toe met iemand een praatje te maken, dus deze mensen zullen vaker gebeld worden. Dit gaat ook gevoelens van eenzaamheid tegen. Alle vrijwilligers gaven zelf aan dat zij het ook dankbaar vonden om mensen te bellen en te horen hoe het met mensen gaat. Samen moeten we elkaar toch proberen door deze tijd heen te helpen en een simpel telefoontje kan daarbij helpen.