PR week 29

0
139
Scholtenbrug Foto: WUH

WUh verhuisd naar nieuwe locatie

Vanaf 1 juli jl. is de WUh gevestigd aan de Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. Voorheen zat de WUh aan de Torenstraat, maar dit pand werd verkocht en heeft inmiddels een nieuwe eigenaar. Na een lastige zoektocht werd toch een nieuwe plek gevonden, namelijk bij Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat. Alle maatschappelijke organisaties die gevestigd waren in de WUh konden gelukkig mee verhuizen. Zoals Humanitas, de Beautykadobank, Perron 8, Present Winterswijk, het Vrijwilligerspunt en het Samenrijderspunt.
Vanwege de zomervakantie is de WUh gesloten van 1 t/m 30 augustus. Vanaf 31 augustus worden alle activiteiten weer opgestart. Alle activiteiten die voorheen bij de WUh plaats vonden kunnen ook op de nieuwe plek doorgaan. De WUh hoopt iedereen vanaf 31 augustus de nieuwe plek te kunnen laten zien. Dan is iedereen van harte welkom aan de Roelvinkstraat.

AutoMaatje ook voor jongeren!

Inmiddels kan iedereen weer gebruik maken van AutoMaatje. De chauffeurs houden zich nog wel aan richtlijnen. Zo hebben zij een scherm geplaatst in de auto en dragen zij een mondkapje.
Moet u binnenkort ergens naar toe, maar heeft u nog geen vervoer? Maak dan gebruik van AutoMaatje. AutoMaatje is er voor iedereen, jong en oud. Of u nu na lange tijd weer eens bij vrienden op bezoek wilt, naar de fysiotherapie of de kapper moet, de chauffeurs van AutoMaatje brengen u er naar toe. De chauffeur haalt u op het afgesproken tijdstip op en u wordt naar de bestemming gebracht. Later wordt u dan weer thuisgebracht.
Een van de nieuwe chauffeurs van AutoMaatje is Emma Smit: ‘Ik ben Emma Smit (21 jaar), geboren en getogen in Winterswijk. Na de middelbare school ben ik in 2017 begonnen met de studie Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat ik mijn bachelor diploma heb behaald. Komend studiejaar ga ik beginnen met de master Marketing Management in Tilburg. Maar nu eerst ga ik genieten van m’n vakantie waar ik naast de hockeytrainingen, tennispotjes en etentjes met vrienden ook graag wat anders wil doen. Ik las over het project AutoMaatje. Met dit project kunnen mensen die niet meer zelf met de auto op pad kunnen worden geholpen door chauffeurs die ze naar hun bestemming brengen. Dit leek mij wel wat omdat ik autorijden erg leuk vind en ook regelmatig achter het stuur zit. Het maakt het nog leuker om samen met mensen in de auto te zitten en hen een handje te kunnen helpen. Ik hoop in de toekomst veel mensen veilig naar hun bestemming te kunnen brengen.’

Emm Smit Automaatje

Dus wilt u binnenkort ergens heen, maar heeft u nog geen vervoer? Maak dan gebruik van AutoMaatje. Wie weet brengt Emma u wel naar uw bestemming. Geef uw rit uiterlijk twee dagen van tevoren door aan het Samenrijderspunt, via telefoonnummer 0543 200 036. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt ook mailen naar automaatje@vpwinterswijk.nl.

Servicepunt binnen de WUh

Gezien het feit dat het runnen van een vereniging, stichting of club in onze snel veranderende en complexer wordende maatschappij steeds moeilijker wordt willen wij deze organisaties ontzorgen. Bestuurders moeten regelmatig moeilijke en ingrijpende beslissingen nemen. De tijd die vrijwilligers hiervoor beschikbaar hebben is, ook door de veranderde samenleving, vaak beperkt. In voorkomende gevallen is specifieke kennis veelal ook niet voorhanden. Vooral voor bestuurstaken zijn vrijwilligers dan ook nauwelijks te vinden. Voor incidentele klussen is men veelal wel te porren. Om nu de taak van bestuursleden aantrekkelijker te maken heeft de Winterswijkse Uitdaging het Servicepunt opgericht. Het Servicepunt wil vooral de financiële, leden- en salarisadministratie uit handen nemen. Verenigingen blijven echter wel een penningmeester en of secretaris nodig hebben, ook blijft de vereniging zelf verantwoordelijk voor het (financiële) beleid.
Naast administratieve zaken wil het Servicepunt op termijn uitgroeien tot een organisatie waar verenigingen en stichtingen met al hun vragen terecht kunnen. Hierbij valt te denken aan vragen op het gebied van HRM, verzekeringen, fondsenwerving en vragen op juridisch gebied.

Inmiddels zijn, binnen het Servicepunt, vijf vrijwilligers actief. Geien de ontwikkelingen is het Servicepunt nog op zoek naar vrijwilligers die hun administratieve kennis of hun kennis omtrent fondsenwerving en personeelszaken met anderen willen delen.
Voor meer informatie bereikbaar via de Wuh, servicepunt@vpwinterswijk.nl 0543-200026, 06-40048554.