Jubileumjaar Hilgeländer Musikanten

0
946

17-01: Nieuwjaarsconcert opening jubileumjaar Hilgeländer Musikanten
De Meddose Egerländerkapel Hilgeländer Musikanten bestaan in 2016 40 jaar. Dit jubileum laten de muzikanten niet onopgemerkt voorbij gaan.  Op zondag 17 januari vindt de eerste activiteit in het kader van hun jubileumjaar plaats, hun traditioneel nieuwjaarsconcert. Deze muziekuitvoering begint om 11.00 uur en wordt gehouden in zaal de Eendracht in Meddo (entree 6 euro). Naast vertrouwde egerlanderklanken brengt de kapel een keur aan nieuwe nummers ten gehore. De Hilgeländer Musikanten verzorgen jaarlijks meerdere concerten in de regio, waaronder ook in Duitsland. Ook bij feesten en partijen zijn zij een graag geziene gasten. De kapel staat sinds ruim 10 jaar onder de bezielende en enthousiaste leiding van John Wagenvoort.

hilgelander1Tijdens het nieuwjaarsoptreden in Meddo hoopt de kapel haar nieuwe outfit te kunnen presenteren. De nieuwe vestjes zijn mogelijk gemaakt door het Roelvinkfonds. Maar de Hilgeländer Musikanten doen meer om hun jubileum te vieren. De Winterswijkse kapel de Nöttenkrakers viert komend jaar eveneens haar 40-jarig jubileum. Beide kapellen hebben daarom hun krachten gebundeld. Zo treedt op uitnodiging van de jubilerende kapellen de Oostenrijkse zevenmansformatie Die Innsbrucker Böhmisch zondagmiddag 10 april op in De Storm in Winterswijk. Dit concert begint om 13.30 uur. Kaarten voor dit concert zijn al op 17 januari, naast de vaste voorverkooppunten bij De Storm, Han Kolkman Fotografie in Winterswijk en Wenninkhof in Meddo, tijdens de uitvoering te koop.
Op zondag 6 november 2016, tot slot, geven de Hilgelander Musikanten en de Nöttenkrakers gezamenlijk een concert in De Storm. Tijdens dit concert vindt de wereldprimeur plaats van een nieuwe polka, die speciaal voor de twee jubilerende kapellen door oud-dirigent en erelid van de Meddose kapel Hugo Klein Severt wordt gecomponeerd.

hilgelanderDe Hilgeländer Musikanten hopen de Egerlandliefhebber te mogen begroeten op een of meerdere van hun jubileumactiviteiten. Zie voor meer informatie van deze activiteiten de facebookpagina Hilgelandermusikanten en hun website www.hilgelandermusikanten.nl