5 jaar “Ein Abend der Volksmusik”

0
242
Slingetaler-Vorig jaar in 't Noorden (foto eigen archief)

Liefhebbers van Egerländer- en Bohmische blaasmuziek, Alpenländische Volksmusik en Duitse Schlagers kunnen op zaterdag 27 oktober weer genieten tijdens ‘Ein Abend der Volksmusik’ in Aalten.

Een nonstop muziekprogramma met uiteenlopende muziek uit de Alpenlanden. Dat de Duitstalige Volks- en Schlagermuziek een steeds grotere populariteit geniet blijkt wel uit de grote belangstelling tijdens het Frühschoppen op kermissen, volks- en oktoberfeesten en speciale thema-avonden zoals “Ein Abend der Volksmusik”.

Vijf jaar “Ein Abend der Volksmusik” in Aalten

Die Slingetaler presenteren dit evenement in Aalten alweer voor het vijfde jaar. De vier voorgaande edities waren zeer succesvol met uitverkochte zal. Door de zaalindeling met publiek aan tafels en twee podia kunnen de twee orkesten elkaar snel afwisselen, waardoor er een non-stop muziekprogramma wordt geboden en “gemütlichkeit” een belangrijk onderdeel is van de avond. Voor iedereen die een kaartje koopt is een zitplaats beschikbaar.

Slingetaler
Het orkest bestaat dit jaar alweer 11 jaar en kan terugkijken op veel succesvolle optredens in de Achterhoek en daarbuiten. De zes heren en twee dames brengen Alpenländische volksmuziek, Duitse Schlagers, nummers met Achterhoekse teksten, country en Nederlands- en Engelstalige evergreens, af en toe voorzien van een “Alpenländisch sausje”, waardoor een zo breed mogelijk publiek wordt bereikt. Mede door de inzet van de twee technici voor licht en geluid een succesformule, gezien de altijd positieve reacties tijdens en na een optreden.

2018 Slingetaler (foto eigen archief Slingetaler)

Gastorkest
Ook dit jaar is er weer een gastorkest uitgenodigd, de Bonkenbargkapel uit Oldenzaal, een enthousiaste kapel die al vele jaren meedraait in de wereld van de Egerländer Blaasmuziek. De naam “Bonkenbarg” ontleent de kapel aan een hoger gelegen stadsdeel van Oldenzaal, de plek waar tevens de kapel gehuisvest is.
In 2001 werd de Bonkenbargkapel Nederlands Kampioen en promoveerde naar de Supertop- klasse. In 2003 deden zij in deze klasse mee aan de Europese Kampioenschappen in Zwitserland, waar zij een uitstekende 1e prijs met onderscheiding wisten te behalen. In 2007 werden zij Europees kampioen in het Zuid-Duitse Empfingen. Met verschillende buitenlandse professionele blaaskapellen als concurrent is het de Bonkenbargkapel gelukt om dit belangrijke concours te winnen.

“Waar zij ook komen, ze weten er altijd weer een feest van te maken.”

De Bonkenbargkapel, met zangduo Evelien en Henk, bestaat uit enthousiaste, veelal jonge mensen, die de Böhmische blaasmuziek een warm hart toedragen. Het repertoire bestaat dan ook grotendeels uit Böhmische muziek, maar ook maken zij uitstapjes naar de Moravische- en lichte muziek. De kapel staat sinds 2015 onder de bezielende leiding van kapelmeester Bennie ter Heide.

De avond, op zaterdag 27 oktober, begint om klokslag 19.30 uur en zal rond middernacht worden afgesloten.

Kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Partycentrum ‘t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, tel: 0543 427551 en Primera Aalten, Bredevoortsestraatweg 8.
De kaarten kosten € 8,- in de voorverkoop en € 10,- ’s avonds aan de zaal.
Ook zijn kaarten te bestellen via de website: www.slingetaler.nl