Start vrije verkoop

0
559

Theater De Storm start vrije verkoop seizoen ’16-’17 op di. 3 mei aanstaande
Voor de producties die het Winterswijkse theater geboekt heeft voor het theaterseizoen 2016-2017 start de vrije verkoop op dinsdag 3 mei aanstaande om 10.00 uur. Dit kan via www.theaterdestorm.nl, telefonisch of aan de kassa bij het Winterswijkse theater.

Vrije verkoop
Ook in het seizoen 2016-2017 is er in Theater De Storm een uiteenlopend programma van ongeveer 100 professionele en daarnaast vele regionale theatervoorstellingen te zien. Een week voorafgaand aan de vrije verkoop was de voorverkoop voor vrienden. Hieruit bleek een enorme belangstelling voor o.a. Her Majesty, Yentl en de Boer, QUEEN, Motel Westcoast, Ali B, Ashton Brothers, Intouchables, Harrie Jekkers en Jeroen van Merwijk, Pieter Derks, Jandino Asporaat (foto hieronder) en Tineke Schouten.

PR: Jandino Asporaat
PR: Jandino Asporaat

Vliegende start voorverkoop
Directeur Ineke van Empel merkte een enorme toename in het aantal kaarten dat mensen kochten in de voorverkoop. De Storm ontleent dit succes volgens eigen zeggen aan hun vele samenwerkingsverbanden, gastvrije benadering en opbouw van haar theaterpubliek. Van Empel: “Mede door de steun van de gemeente Winterswijk zitten we in een positieve flow. Dit zorgt ervoor dat we samenwerkingsverbanden met o.a. regionale gezelschappen en andere culturele instellingen konden en kunnen blijven vergroten. Dit heeft een flinke publieksopbouw als resultaat. Deze positiviteit straalt natuurlijk ook af op onze bezoekers én de optredende artiesten, die maar wat graag naar Winterswijk (terug)komen. Bovendien heeft ons publiek ons enorm geholpen met de programmering. Na iedere voorstelling hebben we de afgelopen twee seizoenen onze bezoekers om een beoordeling gevraagd. Mede hierdoor konden we nog vraaggerichter programmeren. Alles bij elkaar werpt dit zeker z’n vruchten af.”

Aanraders
Als aanrader noemt Van Empel o.a. ‘Starman’ van Sven Ratzke: “Sven Ratzke is een echt podiumdier, een entertainer pur sang. Het is bijna niet uit te leggen hoe deze ‘man van de wereld’ zijn bezoekers vermaakt, met ze speelt, ze deelgenoot maakt van de voorstelling. In zijn show ‘Starman’ kruipt hij in de huid van Bowie en dat is in één woord fantastisch.”

Sven Ratzke - STARMAN ( Ratzke zingt Bowie) - fotograaf Dennis Veldman
Sven Ratzke – STARMAN ( Ratzke zingt Bowie) – fotograaf Dennis Veldman

Ook de muzikale toneelproductie ‘Fifa Blatter’, De Ploeg met ‘Pilp Fuction’, de feelgood comedy ‘Hart tegen Hart’ met o.a. Richard Kemper en Rick Engelkes, Paul de Munnik en de cabaretier (die we allemaal kennen van de bekende commercials) Harry Piekema, zijn volgens de directeur een must see.

www.theaterdestorm.nl

Het hele programma van De Storm is in te zien op bovengenoemde website. Tot 3 mei 2016 kunnen alleen vrienden van het theater kaarten kopen (minimum afname 4 voorstellingen). Op dinsdag 3 mei om 10.00 uur mag iedereen kaarten bestellen. De kassa is deze dag geopend tussen 10.00 uur en 14.00 uur.

Aankomende voorstellingen
In het huidige theaterseizoen, 2015-2016, staan nog de volgende voorstellingen op het programma: Herdenkingsconcert Rutger de Vries (4/5), Bert Visscher (18/5 en 19/5 (wachtlijst), Chez Brood (21/5), Finale open podium Rabo On Stage (28/5) en Daniel Lohues (4/6 (laatste kaarten). Daarnaast verzorgt De Storm de kaartverkoop voor ‘MZN8D’ in De Steengroeve.