6x pr voor atlete Marijke Esselink in Tjechie

0
738

marijkekogelstootMarijke Esselink uit Meddo/Winterswijk heeft maar liefst 6 persoonlijke records behaal op de zevenkamp in het Tsjechische Kladno . Afgelopen vrijdag/zaterdag  hield de atlete van AV-Archeus  zich als enige landgenote prima stand in een meerkamp tegen atletes  van wereldtopniveau  Marijke , ( veruit de jongste deelneemster ) deed als  B junior atlete een uiterste poging  de limiet te halen voor de WK junioren A ,met 5482 punten kam  ze er 18 te kort.

Marijke_hoog_1365Ze werd 12 van de 20 Toch overheerste er vooral tevredenheid bij Marijke en haar begeleiding. De pas 16 jarige presteerde  uitstekend  en  met maar liefst 6 prs in de koffer keert ze  supertrots terug naar de Achterhoek. Het leverde haar een tweede prestatie allertijden  in de ranglijst bij de meisjes B op . Voor haar trainer Honza Valenta van av-Archeus was het een warm weerzien met veel landgenoten in zijn geboorteland Tsjechië. Bijzonder was daarbij wel dat Honzas pupil Marijke  de Tsjechische jeugdkampioen achter zich liet  in het klassement.

Bijzondere Atletiekavond
Succesvolle eerste editie Achterhoekse Avond Atletiekwedstrijden. Van 12 tot 82 geniet van atletiekgebeuren
Vrijdagavond 10 juni vond bij AV-Archeus de eerste editie plaats van de open AAA, gezamenlijk initiatief van Ava,70 , Atletico 73, Argo, ASV en Archeus.  Zon 50 deelnemers beoefenden discuswerpen, verspringen en hardlopen).Prima weertje, ongedwongen sfeertje, jong en oud; allemaal ingrediënten voor een geslaagde avond. Bijzondere belangstelling ging uit naar de  race van 80 plussers op de 800m .

Foto: Wim Ruesink
Foto: Wim Ruesink

Krasse knarren voor de start van de 800 m; vlnr Henk Steentjes (80) uit Eibergen, Jaap Boehle (82) Winterswijk en Gijs Knoppert (82) Wageningen

De oudjes lieten zien dat je ook op hoge leeftijd nog op een waardige manier aan Atletiek kunt doen. Het plezier spatte er nog af en menige andere aanwezige lopers keken jaloers naar de tijden die gelopen werden. De 82 jarige Jaap Boehle van Av- Archeus won de 800 m bij de 80 plussers in 4.36.6 , tweede werd de 80 jarige Henk Steentjes uit Eibergen. De 82 jarige Wageninger Gijs Knoppert moest na een te snelle start uitstappen.

Uit de startblokken; vlnr Gijs , Henk ,Jaap Foto: Wim Ruesink
Uit de startblokken; vlnr Gijs , Henk ,Jaap Foto: Wim Ruesink